Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Smartphones met dual SIM zijn praktisch en gebruiksvriendelijk. Hiermee is het mogelijk om twee simkaarten of een simkaart en geheugenkaart in het toestel te plaatsen. Apple heeft de dual SIM nooit ondersteund. Volgens de laatste geruchten zal de iPhone 2018 voorzien zijn van twee kaartlades.

Dit is opmerkelijk nieuws, omdat Apple hier eerder nooit wat in zag. Wie behoefte had aan een dual SIM toestel kon alleen terecht bij concurrent Samsung, Huawei of een andere smartphonefabrikant.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een dual SIM toestel is altijd beter

Less is more, maar dit geldt niet voor smartphones met dual SIM. Wie twee aparte simkaarten gebruikt, bijvoorbeeld voor werk en privé, haalt zeker voordeel uit een dual SIM telefoon. De meeste toestellen zijn voorzien van de dual SIM standby technologie. Hierbij maken beide simkaarten gebruik van een antenne. Dit bespaart batterijverbruik, terwijl je toch op beide nummers bereikbaar bent. Slechts weinig smartphones zijn voorzien van de dual SIM active technologie, omdat hiermee de batterij te snel leeg loopt.

iPhone 2018 (informatie, geruchten en nieuws)

Naast het gebruik van twee simkaarten tegelijk wordt het tweede kaartslot vaak ook voor de micro sd-kaart gebruikt. Dit is het zogenaamde hybrid dual SIM toestel. Wie een sd-kaart plaatst kan in dit geval geen tweede simkaart plaatsen. Sommige toestellen hebben een tweede kaartlade waarbij zowel simkaart als micro sd-kaart inpassen, of een aparte sd-kaartsleuf. Elke smartphonefabrikant gebruikt zijn eigen techniek.

Apple werkt aan de toekomst

Verwacht wordt dat rond het jaar 2020 wereldwijd meer dan 700 miljoen dual SIM smartphones op de markt zijn. In Aziatische landen is het dual SIM toestel enorm populair. Dit heeft vooral te maken met de verschillende providers, waarbij het vaak voordeliger is om iemand te bellen met dezelfde provider. Ook in Latijns-Amerika en Europa zien we dat de dual SIM toestellen sterk in opkomst zijn.

Na de succesjaren van Apple heeft het al enige tijd te maken met teleurstellende verkoopcijfers. De concurrenten lijken het een stuk beter te doen. Apple heeft altijd zijn eigen koers gevaren, toch is dit niet langer haalbaar. Gezien de nieuwste ontwikkelingen en de consumentenbehoefte, moet Apple wel een andere koers varen. Het is dan ook niet zo vreemd dat het binnenkort met de allereerste dual SIM iPhone op de markt komt. Hiermee kan het mogelijk Androidgebruikers over de streep trekken.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer