Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De online kaartendienst Apple Maps toont vanaf 2018 locaties van fietsdeeldiensten. De toevoeging is vooral in België zichtbaar, Nederlandse locaties zullen hopelijk snel volgen. Hiermee breidt Apple de online kaartendienst nog verder uit, nadat het in 2016 al parkeerinformatie van Parkopedia had toegevoegd.

Fietsdeeldiensten worden steeds populairder. Hiermee huur je voor korte tijd een fiets en kun je hem op een willekeurige plek weer achterlaten. De kosten voor het gebruik van een deelfiets varieert, maar bedraagt gemiddeld tussen de 50 cent en €1 per half uur. Zolang de fiets niet op slot staat blijft de timer lopen. Deelfietsen mogen in elk fietsenrek worden achtergelaten. In bepaalde gebieden mag de fiets niet worden neergezet, dit is via de app terug te zien. Ook mogen fietsen niet in ondergrondse stallingen worden geplaatst omdat dit de lokalisatie bemoeilijkt.

Tip: iPhone abonnementen vergelijken

In Rotterdam en Amsterdam zijn twee fietsdeeldiensten actief. In België is dit vooral in Antwerpen te vinden. Dankzij de fietsdeeldienst komen mensen niet in de problemen wanneer hun eigen fiets een lekke band heeft of wanneer ze de bus of de tram missen. De fietsen van het Amsterdamse bedrijf Flickbikes zijn voorzien van verlichting op zonne-energie, gps en foambanden.

Het is niet altijd eenvoudig om een fietsdeeldienst te vinden, vooral niet wanneer je midden op straat staat. Nu Apple Maps de fietsdeeldiensten toont wordt er sneller gebruik gemaakt van een deelfiets.

Fietdeeldiensten ook in het buitenland via Apple Maps zichtbaar

Via Apple Maps vind je niet alleen fietsdeeldiensten in Nederland en België, maar ook in bijvoorbeeld Parijs en Londen. Deze grote Europese steden vertonen meerdere locaties, waardoor je altijd snel de beschikking hebt over een deelfiets. Ideaal tijdens een stedentrip of wanneer je even geen zin hebt om te lopen.

Apple Maps is standaard geïnstalleerd op de besturingssystemen iOS, MacOS en watch OS. Hierdoor kunnen gebruikers een deelfiets op verschillende Apple apparaten zoeken. Apple Maps gebruikt dankzij de vectorkaart een stuk minder data dan grote concurrent Google Maps. Het heeft een samenwerking met navigator TomTom, maar ook met bijvoorbeeld automotive navigation data en openstreetmap.

Bij de aankoop van een nieuwe iPhone, iPad of Macbook is het niet nodig om Apple Maps te downloaden. Dit is al geïnstalleerd en wordt automatisch van updates voorzien.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.