Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Hoewel Apple altijd met een groot hart voor de muziekindustrie opereerde wil het bedrijf minder royalty’s aan platenmaatschappijen afdragen. Het techbedrijf gaat de komende tijd druk in overleg met platenmaatschappijen om de percentages ietwat naar beneden te drukken. Dit alles om de concurrentiepositie van het bedrijf ten opzichte van andere muziekstreamingdiensten veilig te stellen.

De onderhandelingen gaan van start

Na twee jaar lopende overeenkomsten met de muzieklabels ten einde, het is dus voor Apple weer tijd om rond de tafel te gaan zitten. De onderhandelingen gaan zowel voor Apple Music als iTunes van start. De oude overeenkomsten lopen nog tot eind juni. Hoewel de onderhandelingen voor die tijd nog bezig zijn, zullen je favoriete bands niet direct van Apple’s streamingdiensten verdwijnen. Tot er een nieuwe overeenkomst is, zal de oude namelijk nog worden verlengd.

Lees ook: Apple Music jaarabonnement vanaf 99 euro

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Betere concurrentiepositie

Het is zeker geen verrassing dat Apple de royalty’s naar beneden wil onderhandelen. Eerder kreeg Spotify het namelijk al voor elkaar een meer gunstige deal te sluiten. Toch voelt de keuze van Apple wat vreemd aan. Apple verkondigde namelijk voorheen vaak met trots meer aan de muziekmaatschappijen terug te geven door 58 procent van de winst uit te keren.

Lees ook: Haal meer uit je iPhone met Apple Music

Meer aandacht voor iTunes

Naar verluidt zullen de platenlabels wel openstaan voor een lager percentage, mits het techbedrijf aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo zou het bijvoorbeeld een eis kunnen zijn om meer leden te werven voor Apple Music. Uiteraard zullen de labels ook aan andere eisen kunnen denken. Zo is iTunes ook een speler die niet vergeten mag worden. Hoewel Apple nu weinig aandacht schenkt aan iTunes, is het toch een belangrijke inkomstenbron voor artiesten. Vooral in landen met slecht internet bereik is iTunes nog lang niet vergeten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer