Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is alweer een tijd geleden dat de iPhone 5 uitkwam en inmiddels zijn we al veel toestellen verder. Apple heeft aangekondigd nu toch echt officieel afscheid te nemen van de iPhone 5. Er worden geen reparaties meer aangeboden. Is dit het einde van een tijdperk?

Dit betekent een ding. De iPhone 5 is officieel verouderd! Apple staat bekend om het langdurig ondersteunen van zijn apparaten, maar het is nu toch echt tijd dat de iPhone 5 op de ‘Vintage en Obsolete’-lijst wordt geschreven. Dit is de lijst waar een product aan toegevoegd wordt wanneer er na 5 jaar geen defecten meer hersteld worden.

Gebruik je toch nog een iPhone 5 en wil je die laten repareren? Dan kan je vanaf deze maand niet meer terecht bij Apple en moet je op zoek naar een andere reparateur. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Maar waarom stopt Apple dan met repareren?

Apple stopt eigenlijk altijd na 5 jaar met het repareren. Na zo’n periode worden onderdelen van oudere smartphones ook sneller zeldzaam, omdat er in de tussentijds veel technologische ontwikkelingen zijn geweest. Wanneer het defecte onderdeel zeldzaam is, zal de reparatie automatisch ook meer geld gaan kosten. De iPhone 5 werd al een tijdje niet meer ondersteunt met iOS-updates. Dit wees er al op dat het toestel ‘afgeschreven’ zou worden. 

Dus vanaf deze maand wordt het langzaam tijd om de iPhone 5 uit te zwaaien. iPhone 5, we hebben van je genoten en je hebt de trend gezet voor het design van de iPhone 5S en SE.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer