Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens diverse bronnen heeft Apple sinds kort Realface overgenomen voor 2 miljoen euro. Het Israëlische Realface is gespecialiseerd in de technologie achter gezichtsherkenning.

Gezichtsherkenning in iPhone modellen

Het jonge bedrijf Realface uit Israel heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in gezichtsherkenning software. Het idee kwam voort om een tegenhanger te ontwikkelen voor de welkbekende vingerafdruk technologie, welke Apple al jaren met succes gebruikt.

Gezichtsherkenning in toekomstige iPhones en Apple producten lijkt er aan te gaan komen. Volgens de Israëlische website Calcalist heeft Apple een aantal miljoenen betaalt om het bedrijf over te nemen. Realface heeft op dit moment 10 werknemers in dienst, die in de toekomst voor Apple zullen gaan werken.

Lees ook: Zo werkt iOS gezichtsherkenning voor foto's

Realface heeft al een iPhone app ontwikkeld, genaamd Pickeez, die gezichtsherkenning heeft. Pickeez kiest automatisch de beste foto voor de gebruiker en zoekt hiervoor alle sociale media platformen af. Het succes met Pickeez lijkt blijkbaar Apple te hebben bereikt en zou een van de redenen kunnen zijn waarom Apple Realface wilt overnemen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gezichtsherkenning in iPhone 8

Eerder deze week kwamen er betrouwbare geruchten naar buiten dat Apple de thuisknop gaat vervangen in de iPhone 8 en iPhone X. In combinatie met het nieuws dat Apple Realface heeft overgenomen lijkt de iPhone 8 wellicht geopend te kunnen worden met gezichtsherkenning.

Lees ook: Het laatste iPhone 8 nieuws

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer