Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In het jaar 2017 staat nog een heleboel te gebeuren. Zo wachten we nog braaf af op de lancering van de iPhone 8, iPhone 7s en 7s Plus (update: die laatste twee zijn er niet gekomen, maar de iPhone 8 Plus en de iPhone X(10) wel). Apple is echter ook al druk bezig met een planning voor 2018. In dit artikel nemen we alvast een kijkje in de toekomst.

iPhone 8 is eerste iPhone met OLED-display

2017 is een ietwat vreemd jaar voor Apple. In september wordt namelijk niet één maar worden er drie iPhones aangekondigt. Daarbij maakt Apple bij één toestel voor het eerst de overstap naar OLED. De iPhone 8 met OLED-display zal naar verluidt een erg innovatief toestel worden met 3D-camera en, als het het goed is, geen zichtbare homeknop. De iPhone 7s en 7s Plus zullen in vergelijking een stuk minder spannend zijn en zullen worden uitgerust met een Retina-display en alleen uitgebreid worden met draadloos laden.

Tip: iPhone abonnementen vergelijken

Lees ook: Retina versus OLED

Wanneer stapt Apple volledig over op OLED?

Dit jaar verschijnt de allereerste iPhone met OLED-scherm. Dit zal de eerste in een lange serie met OLED-schermen zijn. Hoewel er dit jaar ook nog twee iPhones met Retina-display zullen verschijnen, zal dat in 2018 niet meer het geval zijn. Als het aan de Japanse krant Nikkei ligt is Apple in 2018 volledig overgestapt op OLED.

Drie nieuwe iPhones in 2018

Nikkei gaat zelfs nog een stapje verder met hun voorspellingen. Zo melden ze dat er in de tweede helft van 2018 drie nieuwe iPhones zullen worden uitgebracht. Alledrie de toestellen zullen naar verluidt worden voorzien van een OLED-scherm. De Japanse krant maakt er echter wel een kanttekening bij. Zo merken ze op dat dit slechts voorlopige plannen zijn. Apple heeft namelijk een planning voor meerdere jaren gemaakt, door onvoorziene omstandigheden kan er natuurlijk van deze planning worden afgezien.

Lees ook: Samsung produceert 75 miljoen OLED schermen voor Apple

Oudere toestellen nog wel met Retina-display

Hoewel Apple in 2018 volledig overgestapt is op OLED-schermen, betekent het niet dat alle oudere modellen ook van een OLED-scherm zullen worden voorzien. Zo zullen de iPhone 7s en 7s Plus gewoon nog met een Retina-display over de toonbank gaan.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.