Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Spraakassistenten zoals Siri worden steeds belangrijker en vaker gebruikt in het alledaagse leven. Ook op de momenten dat je liever even tegen Siri fluistert in plaats van hardop. Apple gaat hierop inspelen door fluisterfuncties in Siri te plaatsen.

Siri fluisterfuncties

Er zijn diverse manieren om Siri op te roepen. Van het roepen van ‘Hé Siri!’ tot het langer indrukken van de homebutton/Touch ID. Toch zal niet iedereen Siri luidruchtig oproepen midden op straat. Buiten dat het vrij ongemakkelijk is zullen omstanders er ook niet om staan te springen. 

Apple lijkt dit ‘probleem’ te willen oplossen, aldus Gizmodo. De nieuwswebsite ontdekte een nieuw patent bij Apple die Siri gaat voorzien van fluisterfuncties. In het patent staat haarfijn uitgelegd hoe de spraakassistent van Apple het verschil kan herkennen tussen zacht een hard praten. Door de frequentie en toonhoogte van een stem te kunnen meten zullen Apple devices in de toekomst dus kunnen herkennen of je fluistert, zacht of juist hard praat. In het patent worden verder aangegeven waar een fluisterende Siri uitstekend van pas komt; bibliotheken, werkplekken, religieuze plekken en überhaupt ter bescherming van je privacy.

Lees ook: Zo houdt Apple producten en merknamen geheim

Wanneer komt deze update van Siri?

Wij verwachten dat 2018 het jaar zal worden van deze Siri update. Daar waar de meeste aangevraagde patenten óf niet bekend worden óf niet worden doorgevoerd hebben wij de verwachting dat dit patent wel doorgevoerd wordt. Consumenten zetten namelijk steeds vaker spraakassistenten in zoals Alexa en Google Assistant om het een en ander te vragen. Hierdoor kan Apple niet achterblijven en zal het een inhaalslag moeten doen. Wellicht door de gloednieuwe HomePod?

Lees ook: Zo leert Siri nieuwe talen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.