Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone 7 wordt een waterdichte smartphone. Dit wordt bevestigd door een nieuw patent waar Apple gebruik van wil maken genaamd: Liquid Resistant Acoustic Device.

Luke Villapaz, journalist voor de International Business Times, merkte dit gepubliceerde patent op. De uitvinding is een nieuwe manier om ingebouwde speakers tegen water en andere vloeistoffen te beschermen. Dit patent kan ideaal toegepast worden bij de nieuwe iPhone 7, die volgens diverse geruchten volledig waterdicht zou zijn. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

In plaats van gebruik te maken van rubberen afschermers om de speakerpoorten te beschermen wanneer deze niet gebruikt worden, wordt er een ander materiaal toegepast. Apple is van plan om een combinatie van waterafstotend materiaal en hydrofobe coatings te gebruiken om lekken onmogelijk te maken. Daarnaast wordt een zogenoemde 'paraplu behuizing' gebruikt om de druk van vloeistoffen van buitenaf op het apparaat tegen te gaan.

Apple patent

Het patent: Liquid Resistant Acoustic Device. Bronartikel

Volgens Villapaz wil Apple dit patent toepassen voor zowel iPhone, iPads en iPods als Macs en daarmee dus ook Macbooks. Is waterschade dan binnenkort echt iets van het verleden?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer