Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een patent van Apple wijst er op dat er een draadloze lader komt. Het ziet er namelijk naaruit dat het AirPod-doosje een paar nieuwe functies zal krijgen. Benieuwd? Lees hier meer. 

De draadloze headphones van Apple, de ons alle bekende AirPods, worden geleverd met een onwijs handig doosje. Het is mogelijk om via dit doosje je AirPods op te laden. Met vers opgeladen headphones is het mogelijk weer een aantal uurtjes van je favoriete muziek te genieten. Zonder iPhone is er echter geen muziek, dus wanneer deze leeg is, zit je met de gebakken peren. Gelukkig is Apple er als redder in nood: een nieuwe patentaanvraag is een feit.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: Apple patent voor 360 graden display

Wat voor Apple een patent is, is voor de consument extreem veel geduld hebben. In het patent beschrijft Apple, op een ruime manier, hoe het kleine doosje van AirPods gebruikt kan worden om draadloos een iPhone of Apple Watch op te laden. Op de schetsen van het patent is ook te zien hoe het apparaatje in staat is iPads en Macbooks van wat extra energievoer te voorzien. Het model van het doosje wijkt op de tekeningen niet veel af van het model dat we nu kennen, maar heeft alleen een inductielader aan één van de zijkanten gekregen.

Apple patent aanvraag draadloos laden schetsen

Draadloos is de nieuwe standaard. Geen onnodige poorten meer en meer focus op een strak design. Dit is echter niet alles. In het patent stelt Apple ook dat het doosje mogelijk waterdicht zal zijn. Deze stelling is direct materiaal voor de geruchtenmachine: zullen er waterbestendige AirPods in de maak zijn?

Lees ook: Apple patent bevestigt gerucht over waterdichte iPhone 7

Een draadloze externe lader, kijk dat is nog eens goed nieuws. Er zijn alleen wel twee kanttekeningen te plaatsen. Eén: hoeveel energie zou het kleine doosje van AirPods op kunnen slaan? Voor de AirPods alleen is er genoeg energie om meermaals te laden, maar een iPad zal een ander verhaal worden. Punt twee zit ‘m in Apple’s patent gedrag. Binnen een maand tijd heeft Apple al 250 patent aanvragen gedaan. De kans dat iedere patentaanvraag werkelijkheid wordt, wordt dus pittig klein.

Dit nieuwtje samengevat? A new Apple patent, please be patient.

Lees ook: iPhone kan in de toekomst volume aanpassen door meting omgevingsgeluid

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer