Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Betalen met je smartphone: hoe gemakkelijk is dat? Apple Pay werkt met alle Apple apparaten waaronder je iPhone, tablet en Mac PC. Zelfs op je smartwatch werkt deze betaaldienst! Reken af in winkels, binnen apps of bij online shops. Ook handig: de Apple Pay creditcard. Hoe je deze speciale creditcard aanvraagt en wat je hiermee kunt lees je in dit artikel.

Betalen met je smartphone, veilige dan de bankpas

Wist je dat Apple Pay veiliger werkt dan betalen met een bankpas? Daarnaast brengt het een groot gebruiksgemak met zich mee. Hoe werkt dat nu eigenlijk, betalen met je iPhone? Apple Pay werkt met een specifiek nummer en een transactiecode. Dit betekent dat je kaartnummer niet wordt opgeslagen op je iPhone maar ook niet op de servers van Apple. Elke aankoop gaat gepaard met een unieke transactiecode, waardoor deze manier van betalen ontzettend veilig en ook nog eens snel is.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple Pay instellen op je iPhone (of ander Apple apparaat)

Het instellen van Apple Pay is heel eenvoudig: iedereen kan het. Zo voeg je een bankpas aan je iPhone of iPad toe (geldt ook voor Apple Watch).

 • Ga naar instellingen
 • Tik op wallet en Apple Pay
 • Tik op voeg kaart toe
 • Eventueel: ga naar wallet en tik op het + teken
 • Volg de stappen op het scherm
 • Voer eventueel de beveiligingscodes van kaarten in
 • Download eventueel de app van je eigen bank
 • Tik op volgende

Bovenstaande handleiding kan iets afwijken, afhankelijk van je apparaat. Over het algemeen is het toevoegen van een bankpas zeer eenvoudig. Wil je een zelf te bankpas op meerdere apparaten toevoegen, dan moet je dit voor elk apparaat afzonderlijk doen.

De Apple Pay creditcard

In het begin kon je alleen betaalpassen van de bank toevoegen. Apple Pay heeft een nieuwe functie: het toevoegen van een eigen creditcard of een creditcard van Apple. Voorwaarde om gebruik te maken van de creditcard is dat deze gekoppeld is aan je digitale portemonnee. Betalen met de Apple Pay creditcard is net zo veilig als betalen via de toegevoegde bankpassen.

Heb je geen creditcard of je deze niet aan?? De prepaid creditcard is zeer praktisch. Geschikt voor mensen met een laag inkomen, studenten of voor iedereen die geen ‘echte’ creditcard in zijn bezit wil hebben.

Zo voeg je een creditcard binnen Apple Pay toe:

 • Open de Apple wallet op je smartphone
 • Tik op het + teken
 • Tik het creditcardnummer over
 • Optioneel: gebruik de camera om de creditcardgegevens over te nemen

Heb je een Apple Watch, klik dan binnen de Apple Watch app Wallet & Apple Pay. Je kunt nu een nieuwe creditcard toevoegingen. Wanneer je gebruikt maakt van een creditcard binnen Apple P hoef je niet je fysieke bankpas of creditcard mee te nemen. Betalen wordt hiermee een stuk eenvoudiger (en veiliger).

Problemen met Apple Pay

Ervaar je problemen met Apple Pay? Houd er rekening mee dat niet alle bankpassen geschikt zijn voor deze betaaldienst. Gelukkig zijn er wel steeds meer banken die zich hierbij aansluiten. Zie je een configuratiefout, gaat dan op je iPhone naar instellingen, kies voor het algemeen en ga naar taal en regio. Kies vervolgens een land waar Apple Pay actief is en open de app van je eigen bank. Configureren Apple Pay en zet de regio weer terug naar Nederland.

Soms zit je aan de maximale limiet waarmee je dagelijks kunt betalen. Afhankelijk van je leeftijd en instellingen bedraagt het maximaal te besteden bedrag tussen de € 250 aan € 2500. Zit je hier overheen, gebruik dan de fysieke betaalpas of je creditcard.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer