Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

ING bevestigt dat Apple Pay vanaf vandaag voor klanten beschikbaar is als betaalmiddel in Nederland. Klanten van de ING krijgen in de ING Bankieren-app een melding dat deze optie ingeschakeld kan worden. Met Apple Pay kun je contactloos met je Apple Watch of je iPhone betalen. Lees dit artikel om meer te lezen over hoe Apple Pay werkt.

Afgelopen maand werd al aangekondigd dat ING Apple Pay zou gaan ondersteunen in Nederland. Hiermee kun je eenvoudig betalen in alle winkels die contactloze betalingen via Maestro accepteren. Daarnaast kun je deze betaalmethode ook gebruiker op het internet. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple Pay werkt contactloos met je smartphone, maar ook via de iMac of iPad kun je via je browser of via bepaalde apps betalingen doen.

Om Apple Pay te kunnen gebruiken dien je wel een iPhone SE, iPhone 6 of nieuwer te hebben en de nieuwste versie van de ING Bankieren app. Je kunt dan met de volgende stappen Apple Pay instellen:

  • Open de Wallet-app op je iPhone
  • Klik op het plus icoontje rechtsbovenin
  • Volg de instructies en selecteer 'ING'
  • Open daarna de ING Bankieren app
  • Selecteer en koppel de rekening voor Apple Pay (maximaal 8 of 12 afhankelijk van je toestel)

Aankopen met Apple Pay worden geverifieerd met een vingerafdrukscanner, pincode of gezichtsherkenning. Apple Pay werkt middels het communicatieprotocol NFC. Dit is een veilige manier van gegevens uitwisselen. NFC werkt alleen binnen een straal van 10 centimeter. Daarom moet je ook van heel dichtbij contact maken om een transactie te kunnen doen. Zit je iPhone in je broekzak, jas of tas dan is contact maken niet mogelijk.

  • Afrekenen met Apple Pay via Touch ID: Houd je iPhone tegen het contactloze gedeelte van de de betaalautomaat, deze is meestal aan de zijkant of aan de bovenkant gepositioneerd. Druk op de homeknop om de vingerafdrukscan je identiteit te bevestigen. Er verschijnt dan de melding 'Gereed' op je scherm als de betaling succesvol is verlopen
  • Afrekenen met Apple Pay via Face ID: Hiervoor moet je eerst de gezichtsherkenning activeren door twee keer op de vergrendelknop te drukken. Scan je gezicht met Face ID en houd daarna je iPhone bij het contactlozen gedeelte van de betaalautomaat en wacht tot de melding 'Gereed' op het scherm verschijnt.
  • Afrekenen met Apple Pay via je Apple Watch: Druk twee maal op de knop aan de zijkant van je Apple Watch en houd deze daarna tegen het contactloze gedeelte van de betaalautomaat. Bij een succesvolle betaling voel je een klein tikje op je pols.

Voor volwassenen kun je met Apple Pay kun je maximaal 2.500 euro per dag betalen. Ben je nog geen achttien? Dan ligt het limiet op 250 euro per dag. 

Je kunt de betaalpas alleen verwijderen in de Apple Wallet. Dus is je iPhone gestolen of ben je hem kwijt dan moet je inloggen op de iCloud en dan daar je betaalpas verwijderen.

ING is de eerste bank die Apple Pay ondersteund, maar de verwachting is dat andere banken snel zullen volgen. Na een korte rondvraag van iPhone.nl blijkt dat alleen de ABN Amro concrete gesprekken voert met Apple. Andere banken hebben nog geen informatie over of en wanneer zij Apple Pay zullen ondersteunen.

 

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer