Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Gezondheid en milieu zijn al jarenlang belangrijk voor Apple. Het Amerikaans bedrijf biedt producten en technologie om de gezondheidszorg nog beter te maken. Van apps voor ziekenhuizen tot gezondheid apps voor patiënten, de medische wereld gaat een stap vooruit.

Apple heeft een aantal apps ontwikkeld waarmee ziekenhuizen op iOS devices efficiënter werken. Zo kunnen artsen continu beschikken over belangrijke patiëntgegevens. Dit is belangrijk, bijvoorbeeld bij het toedienen van medicijnen. Het hele zorgteam kan dankzij de Apple apps zorgvuldig blijven communiceren. Patiënten hebben beter inzicht in hun gegevens en zijn zo goed betrokken bij hun eigen behandeling.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iOS gezondheid app

Apple heeft de gezondheid app en healthkit apps ontwikkeld. Dit biedt patiënten de mogelijkheid om hun gezondheidsgegevens vast te leggen en te delen met hun arts of specialist.

De gezondheid app van Apple verzamelt belangrijke gegevens die zelf te beheren zijn. Ze houdt de app de wandel- en hardloopafstanden bij en telt automatisch alle stappen. De app registreert ook de slaap, mindfulness en voedingsgegevens. Alle gezondheidsgegevens zijn gecodeerd opgeslagen dankzij de praktische toegangscode.

De gezondheid app kan echter nog veel meer. Het meet de hartslag en slaat lichaamsmetingen op. Binnen de bètaversie hebben gebruikers toegang tot de gezondheidsgeschiedenis waaronder labresultaten en medicijnen. Deze gegevens kunnen zelf zijn toegevoegd of afkomstig zijn van een deelnemende gezondheidsinstelling.

Medische identiteitskaart voor noodgevallen

In geval van nood moet een arts kunnen beschikken over belangrijke medische informatie. De medische identiteitskaart van Apple is toegankelijk vanaf het vergrendelscherm zonder dat hier een toegangscode voor nodig is. Het aanmaken van een medische ID kan in de gezondheid app zelf. Open de app gezondheid en selecteer medische ID. Vul alle belangrijke gegevens in en schakel de functie ‘toon bij vergrendeling’ in.

Refurbished iPhone kopen - vergelijk alle prijzen

Apple opent eigen gezondheidscentra

Apple opent in de Amerikaanse regio San Francisco twee gezondheidscentra. Deze zijn in eerste instantie bedoeld voor eigen personeel en hun familieleden. Mogelijk zullen de gezondheidscentra later beschikbaar zijn voor anderen. In de gezondheidscentra wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie ter stimulering van gezonder gedrag. Patiënten ontvangen een luxe begeleiding en de beste preventie. Apple richt zich steeds vaker op de gezondheidssector, waar het met behulp van nieuwe technologieën flink investeert in betere zorg. Mogelijk waait deze trend ook naar Europa over en kunnen we binnen enkele jaren profiteren van de beste medische zorgverlening.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer