Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De plannen dat Apple eigen videocontent wil gaan produceren zijn al langer bekend. er is echter tot op heden nog maar weinig terug te zien. Na tegenvallende kritieken op Planet of the Apps, is Apple nu eindelijk bereidt om net dat beetje extra te geven.

De eerste autonome videocontent van Apple valt tegen. De eerste aflevering van Planet of the Apps werd met gemengde kritieken ontvangen. Verder worden fans van Carpool Karaoke nog langer in de wacht gezet, nadat de serie alweer is uitgesteld. Verdere content ideeën, zoals de dramaserie Vital Signs, hebben nog geen teken van leven getoond. Er zijn zelfs nog helemaal geen beelden van bekend. Dit moet beter, moet Apple gedacht hebben. Om dat kleine beetje beter in huis te halen hebben ze de krachten van Jamie Erlicht en Zack Van Amburg het Apple hoofdkantoor ingelokt. De twee heren zijn beide van Sony Pictures Entertainment en hebben titels als Breaking Bad, Better Call Saul en The Crown op hun naam staan. Ze sluiten zich bij Apple aan met maar één doel: videocontent maken van ongeëvenaarde kwaliteit.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: Webpagina doorzoeken in Safari met je iPhone of iPad

Om het doel van Apple te bereiken dient het bedrijf grote concurrenten als Netflix, Amazon en Hulu te verslaan. Vooral Netflix is een geduchte tegenstander. Met al vele succesvolle series en films is Netflix een grote partij. De exacte strategie van Apple is nog wat onzeker. Op dit moment wordt de content via Apple Music getoond. Hierdoor beperkt het bedrijf zich tot muziek gerelateerde content. Het is dus nog wachten op een aparte app voor de films en series. Met het oog op de concurrentie lijkt dat namelijk de meest logische stap. Wanneer die video-app komt is nog de vraag.

De aanpak van de  videodienst van Apple zal ongeveer vergelijkbaar zijn met die van Apple Music. Ook Apple Music heeft een flinke concurrent voor zich: Spotify. De nog altijd groeiende streamingdienst lijkt de meeste gebruikers te krijgen door het geven van gratis abonnementen met reclames. Hierdoor lijken de meeste mensen naar Spotify te grijpen. Het is te hopen dat Apple hier een les uittrekt voor zowel Apple Music al Apple Video.

Lees ook: Waarom de iOS 11 update wijst op een randloos iPhone 8-design

Voorlopig is de hoop vooral op de twee nieuwkomers, Jamie Erlicht en Zack Van Amburg, gericht. Met wat extra pit en inzet zit er zeker wel een vruchtbare toekomst vol videocontent in. Apple heeft immers genoeg creativiteit en gelikte marketing video’s in huis.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer