Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Eerder deze week schreven we op Apple’s versie van de Amazon Echo en Google Home: letterlijk ‘Siri in een speaker’. Je kan via deze speaker altijd met Siri praten en bepaalde taken binnenshuis regelen. Denk hierbij aan een directe koppeling met je Philips Hue verlichting. Nu blijkt dat Siri uitgerust wordt met een wel heel interessante feature.

Deze informatie werd bekend via CNET. Bij de introductie van de nieuwe Siri speaker, die volgende maand tijdens het WWDC zal plaatsvinden, wordt ook een nieuw software ontwikkelingspakket op de markt gebracht waarmee developers van een derde partij de eigen applicaties met Siri kunnen integreren. Het gerucht gaat nu ook dat Apple deze Siri speaker zal uitrusten met een camera waardoor gezichtsherkenning mogelijk wordt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De gezichtsherkenning verleent gebruikers toegang tot het apparaat en houdt ‘kwaadwilligen’ buiten. Het zou zelfs mogelijk zijn voor de speaker om te herkennen wie aanwezig is in de kamer waar de speaker geplaatst is waarna direct persoonlijke voorkeuren ingeladen kunnen worden (denk hierbij aan verlichting en muziek). Met deze beveiligingsoptie kan Apple het apparaat differentiëren ten opzichte van de eerder gelanceerde Amazon Echo en Google Home.

Met deze optie komt er direct een belangrijke vraag bij ons boven: hoe veilig is dit? Kan Apple de Siri speaker dusdanig ontwikkelen dat het derden níet lukt om met een omweg alsnog toe te krijgen tot medewerking van Siri speaker onder ons ‘profiel’?

Eén klein minpuntje is dat de bron waaruit deze informatie komt ook aangeeft dat we de speaker waarschijnlijk pas volgend jaar (2017) op de markt kunnen verwachten. Laten we hopen dat déze informatie niet klopt…

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.