Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In de jaren tachtig en negentig bracht Apple op een blauwe maandag een kledinglijn uit. Compleet met petten, riemen en truien, alles versierd met het bekende appeltje. De kledinglijn was geen groot succes en werd dus al snel gestopt. Op de valreep werden er nog een aantal sneakers geproduceerd. Deze sneakers zijn tegenwoordig erg zeldzaam en gewild. Lees hier meer over het ware collectors item.

Heb jij ze toevallig thuis staan? De witte sneaker van Apple heeft nooit de productiefase gehaald. De proefmodellen werden na het opdoeken van de Apple-collectie aan werknemers verkocht. De schoenen zijn gemaakt in samenwerking met Adidas. Met Steve Jobs aan het roer zou je eerder denken aan New Balance. De schoenen werden echter geproduceerd in de tijd dat Jobs nog niet terug was bij het technologiebedrijf.

Lees ook: Coltrui van Steve Jobs levert $7500 op

Het is niet precies duidelijk waar alle schoenen nu zijn. Gelukkig is er inmiddels eentje opgedoken. Deze schoen wordt nu via Heritage Auctions te koop aangeboden. Tijdens de eerste ronde die in juni plaatsvond is er niet echt enthousiast geboden. Het minimale bedrag van 15.000 dollar werd niet binnen de gestelde termijn behaald. Nu ligt de veiling stil, maar naar verwachting zal deze snel weer opgepakt worden. Wie weet ook met een lager minimaal bedrag, zo komt de Apple sneaker een klein beetje dichterbij.

Het is opmerkelijk dat de sneaker het streefbedrag van 15.000 dollar niet heeft behaald. Apple is een erg geliefd merk onder verzamelaars. Verder is ook de sneaker erg zeldzaam en dus een echte collectors item te noemen. Tot slot maakt de jaren negentig een echte comeback in de mode. Grote merken, met onder andere sportschoenen, grijpen terug naar de jaren negentig. Zo brengt het Amerikaanse merk Gap hun kledingcollectie uit de jaren negentig weer terug op de markt.

Lees ook: Zeldzame Apple I kan 500.000 dollar opleveren

Voor de veiling van start ging waren de verwachtingen hooggespannen. Er gingen zelfs geruchten de ronde dat de sneakers niet 15.000 maar 30.000 dollar zouden gaan opbrengen. De werkelijkheid viel echter tegen. Het is nu hopen op een volgende veiling. Dit keer eentje met een meer succesvol einde.

Zou jij met deze klassieke collectors items willen lopen?

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.