Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Verdrietig nieuws voor alle old-school iPod luisteraars. Apple is mogelijk gestopt met de verkoop van de iPod Nano en iPod Shuffle.

Dit vermoeden is ontstaan, doordat de twee muziekapparaten van de website zijn verwijderd. Het is nu dus niet meer mogelijk om deze iPods via de Apple-website te bestellen. Nu is het alleen nog mogelijk om de iPod Touch aan te schaffen.

Lees ook: De iPod Touch ‘Het vergeten kindje’

Apple verkoopt geen iPod Shuffle en iPod Nano meer

Al twee jaar lang brengt Apple geen nieuwe muziekspelers op de markt. In juli 2015 bracht Apple voor het laatst een nieuwe kleur iPod Nano en Shuffle uit. Sinds de komst van Apple Music kunnen ook andere iOS apparaten van Apple prima als muziekspeler dienen. Daarbij waren de Nano en Shuffle niet in staat Apple Music te ondersteunen. Nu Apple veel tijd en geld wil investeren in haar eigen muziekplatform lijkt het dus een logische stap om de oudere iPods uit het assortiment te doen.

Lees ook: Apple Music jaarabonnement vanaf 99 euro

Verkoop daalde flink van iPods

Verder vielen de omzetcijfers de laatste jaren tegen. Ter illustratie: in laatste kwartaal van 2014 verkocht Apple 2,6 miljoen iPods (Nano, Shuffle en Touch), dit klinkt wel aardig totdat je de verkoopcijfers van de iPhone erbij pakt. In hetzelfde kwartaal verkocht Apple namelijk ruim 50 miljoen iPhones. Na 2014 presenteert Apple geen afzonderlijke iPod-verkoopcijfers meer.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer