Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple CEO Tim Cook heeft zojuist een tweede Chinese Research & Development centrum aangekondigd. Het gebouw zal gevestigd worden in Shenzhen.

Zelfs voordat het eerste R&D centrum is geopend in Bejing heeft Tim Cook de tweede alweer aangekondigd. Volgens Reuters komt de nieuwe vestiging in de ena grootste stad van China, Shenzhen.

Volgens Apple is dit een strategische zet om geografisch dichterbij fabrikanten en leveranciers te zitten:

‘We zijn zeer verheugd dat er een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum wordt gebouwd volgend jaar. Onze engineers kunnen op deze manier beter samenwerken met partners en fabrikanten’, aldus Apple vertegenwoordiger Josh Rosenstock.

Een andere belangrijk punt wat Rosenstock aankaartte is om de band met plaatselijke universiteiten te verbeteren.

Lees ook: Apple maakt plannen voor gigantisch datacentrum in Ierland

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple vs Chinese regering

Dit jaar gaat het eerste R&D centrum in Beijing open. Volgens sommige is dit vooral bedoeld om de politieke band met de Chinese regering aan te halen. De regering heeft namelijk voor het eerst in bepaalde grote steden zogenoemde ‘Special Economic Zones’ geintroduceerd. Buitenlandse bedrijven kunnen hierdoor gemakkelijker vestigen en investeren in de Chinese economie. Ook belastingvoordelen spelen hierbij een belangrijke rol. Steeds meer technische bedrijven vestigen zich in en rondom Shenzhen.

Lees ook: Apple deelt foto’s van toekomstige ‘Campus 2 Theatre’

tech park shenzhenFoto: Techpark in Shenzhen

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.