Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple’s opmerkelijke App Store beleid laat opnieuw van zich horen. Dit keer gaat het om de Duitse beveiligings app System and Security Info die kon zien of je iPhone goed beveiligd was. 

De app, genaamd System and Security Info, is dit weekend verwijderd uit de App Store. Vorige week bracht ontwikkelaar Stefan Esser de app uit voor publicatie. In eerste instantie gaf Apple toestemming en keurde de app goed. Maar liefst drie App Store reviews gingen vooraf aan de goedkeuring maar bij de vierde keuring werd er besloten de app te verwijderen uit de App Store. Dit gaf Stefan Esser aan in een tweet:

Stefan Esser system and security tweet

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wat deed de app System and Security Info?

Stefan Esser ontwikkelde de app System and Security Info voor de Duitse firma SektionEins. Met de app konden gebruikers inzien of de iPhone gejailbreaked is en of er gevaarlijke software op stond geïnstalleerd. In de eerste week werd de app direct een groot succes en kwam zelfs op plek 1 te staan van populairste betaalde applicaties in de App Store. Esser gaf toen al aan dat hij verwacht dat Apple de app zal verwijderen om de media hype te verminderen rondom de app.

System and Security appReactie van Apple

Apple engineers gaven, in een officiële reactie naar Stefan Esser, aan dat de app misleidende informatie zou kunnen weergeven. Het exacte bericht is als volgt:

“  We hebben gemerkt dat jouw app misleidende diagnostische informatie weergeeft richting de iOS gebruikers. Op dit moment is geen ondersteuning voor diagnostische analyses rondom iOS. Om deze redenen vragen wij u om de app te herzien naar de App Store Review Richtlijnen.”

Apple is overigens nooit vriendelijk geweest tegenover apps die het besturingssysteem iOS controleren op fouten of bugs. Het was daarom een kwestie van tijd voordat de app System and Security Info verwijdert zou worden. Houd hier rekening mee als jij in de toekomst van plan bent om een dergelijke app te ontwikkelen.

Lees ook : Apple's keuringsproces voor apps duurt nu nog maar twee dagen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer