Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Netflix kan binnenkort twee nieuwe concurrenten verwachten. Facebook en Disney gaan zich nu namelijk ook mengen in de strijd om kijkcijfers. Wij, van iPhone.nl, vragen ons nu af waar Apple blijft. Komt Apple binnenkort met een eigen videodienst?

De geruchten zijn vrij duidelijk. Apple maakte al eerder, in januari dit jaar, bekend grootse plannen te hebben met een eigen streamingdienst. De geruchten nemen steeds concretere vormen aan,maar het is nog wachten op de echte knaller en een lancering van een nieuw platform. Naar verluidt is Apple achter de schermen wel al bezig met de productie van eigen films en series. Zo verscheen een paar weken terug de eerste aflevering van Apple's Carpool Karaoke. Daarnaast is Planet of the Apps al een tijdje bezig. Deze twee korte series zijn te zien met een Apple Music abonnement en bedoeld om de muziekdienst van Apple aantrekkelijker te maken. Er wijst dus voor alsnog niets op dat deze twee series het begin zijn van een aparte videodienst.

Lees ook: Gaat Apple Netflix en Tesla overnemen?

Om meer voortgang te kunnen boeken heeft Apple twee Sony Pictures topmannen aan weten te trekken. Jamie Erlicht en Zach van Amburg zullen de kar van Apple's eigen videodienst trekken. Apple is dus wel degelijk bezig met het opzetten van een eigen videodienst, hoewel dit nog wel allemaal onder de oppervlakte speelt. De concurrentie van Apple: Facebook en Disney maakten de afgelopen week meer bekend over hun plannen. Zo kondigde Disney aan films van Netflix te halen, zodat deze voor een eigen videodienst gebruikt kunnen worden. Facebook zal de komende tijd een nieuw onderdeel aan het repertoire toevoegen in de vorm van een nieuw 'Watch' onderdeel. Met dit nieuwe onderdeel gaat Facebook vooral de strijd aan met YouTube. 

Facebook Watch zal op zowel de website als alle apps van Facebook verschijnen. Via het nieuwe platform zullen originele series met een thema of een verhaallijn de wereld in worden geslingerd. Aan de hand van algoritmes zorgt Facebook ervoor dat alle voor jou relevante series je overzicht zullen passeren. 

Lees ook: Apple zet extra vaart achter eigen films en series 

Met de komst van meer concurrentie gaat de tijd dringen voor Apple. Hollywood heeft een afwachtende houding richting Apple's plannen aangenomen. Maar nu er van verschillende kanten nieuwe diensten worden ontwikkeld, zal Apple snel meer duidelijkheid moeten gaan geven. Apple's afwachtende houding is ons niet onbekend, maar het gevaar dreigt nu dat veel interessante filmmakers al door de concurrentie zullen worden weggekaapt. 

Een interessante kans voor Apple zit in de combinatie met Apple Music en een videodienst, maar ook dat zal zeker niet te lang op zich moeten laten wachten. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.