Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wie op zoek is naar een smartwatch maakt met de Apple Watch de beste keus. Tenminste, wanneer je in het bezit bent van een iPhone. Vergeleken met andere smartwatches heeft de Apple Watch veel meer opties.

Met een ingebouwde GPS, een helder scherm en goede levensduur van de batterij is de Apple Watch het beste horloge voor je iPhone. Vooral de Apple Watch 3 serie behoort tot de best verkochte modellen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Haal het beste uit een smartwatch

Een smartwatch is vooral heel erg praktisch. Het staat in verbinding met de smartphone en beschikt over een aantal basisfuncties. Het geeft niet alleen de tijd aan maar ook informatie over telefoontjes, sms berichten en social media. Zo zie je direct via je smartwatch wat er op je telefoon binnenkomt. De smartwatch houdt ook sportprestaties bij. Het beschikt over een hartslagmeter, stappenteller en een aantal andere functies.

Dankzij de smartwatch is het niet langer nodig om continu de smartphone te checken. De moderne modellen bieden contactloos betalen en het bedienen van de thuis verlichting. Er zijn zelfs smartwatches die de auto kunnen starten. Voldoende redenen om eens uit te kijken naar een slim horloge.

Van budget aankoop tot beste koop

De Apple Watch 3 serie is sterk verbeterd tegenover de Watch 2. Toch hebben deze laatste horloges ook heel wat te bieden. Zo is de Apple Watch 2 waterafstotend, compatibel met iOS en beschikt over GPS. Het ontbreekt aan een aantal handige apps, maar dat mag de pret niet drukken. De Apple Watch 2 is vooral een goede budget aankoop. Vanaf €269 ben je de gelukkige bezitter van dit apparaatje.

De Apple Smartwatch 3 is toch wel het nieuwste van het nieuwste. Apple heeft het slimme horloge in twee vormen op de markt gebracht. De een beschikt over mobiele connectiviteit, de ander alleen over GPS. De waterbestendige behuizing maakt het mogelijk om met deze smartwatch te zwemmen. Verder heeft het een zeer goede batterij levensduur en een mooi helder scherm. Voor dit model betaal je wat meer, maar dan heb je ook écht wat.

Andere optie voor iPhonebezitters

Voor de komst van de Apple Watch waren Pebble horloges erg populair. Deze was compatibel met iPhone en werkte dan ook met een bijbehorende iPhone app. In 2016 is Pebble overgenomen door Fitbit. De ondersteuning van de online diensten stoppen. Een aantal voormalige Pebble gebruikers is een eigen groep gestart en wil de diensten aan blijven bieden. Het gaat hier om een nieuwe Rebble ondersteuning met eigen server. App ontwikkelaars moeten verbinding maken met deze nieuwe servers.

Mocht dit plan goed doorzetten, dan is de ouderwetse Pebble Smartwatch nog steeds te gebruiken. Mocht je niet in het bezit zijn van een Pebble: ook deze is nog steeds verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat deze misschien in de toekomst niet meer samenwerkt met je iPhone. Misschien toch maar even uitkijken naar een Apple Smartwatch.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.