Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De nieuwste Apple smartwatches, de Apple Watch Series 4 krijgt een geheel nieuw design. Opvallend is het grotere scherm en de lange accuduur. Tenminste, dat is wat analist Ming-Chi Kuo van KGI securities beweert.

Het jaarlijks Apple event vindt in september plaats. Tijdens dit event zal Apple zeer waarschijnlijk de Apple Watch Series 4 presenteren. We zijn zeker benieuwd wat deze nieuwste smartwatch te bieden heeft. Ming-Chi Kuo heeft hier zijn eigen ideeën over.

Tip: iPhone abonnementen - prijzen vergelijken

15% groter scherm

De iPhones zijn de laatste tijd alleen maar groter geworden, smartwatches moeten hier toch in meegaan. Een bekende Apple analist verwacht dat de Apple Watch voorzien is van een 15% groter display. Het is hierbij niet duidelijk of het gehele design groter uitvalt, of dat de schermranden smaller zullen zijn.

Ook de accuduur moet bij de Apple Watch Series 4 verbeterd zijn. Apple kan de accu groter maken, maar er ook voor kiezen om onderdelen energiezuiniger te laten draaien. Vooral de GPS chip verbruikt veel energie, hier valt veel op te besparen.

Gezondheidsensoren op de Apple Watch

Onmisbaar zijn de gezondheidsensoren. Zo zou de hartslagmeter volgens het laatste gerucht uitgebreid worden met een ingebouwde ECG. Hiermee is de Apple Watch Series 4 in staat om hartritmestoornissen te herkennen. Dit is een belangrijk gegeven voor sporters, omdat hartritmestoornissen niet altijd worden opgemerkt. Overigens kan de huidige Apple Watch ook al boezemfibrilleren herkennen, die doet het met een nauwkeurigheid van 97%.

De Apple Watch Series 4 moet ook in staat zijn om de bloedsuikerspiegel te meten. Zo werd eerder al bekend dat Apple aan een methode werkt waarbij de bloedsuikerspiegel continu in de gaten wordt gehouden. Hiermee hoeven diabetespatiënten niet dagelijks meer bloed te prikken. De bloedsuikerspiegel sensor is een ware doorbraak voor de medische industrie. Hoe een en ander ingebouwd wordt, is nu nog onduidelijk maar wordt zeker tijdens de Apple WWDC bekend gemaakt.

Kun je niet wachten op de nieuwste Apple Watch? Ook de Apple Watch series 3 heeft heel wat te bieden. Deze smartwatches zijn voorzien van aluminium behuizing, sportband en uitgerust met GPS of GPS + mobiel. Let er wel op dat de Apple Watch series 3 alleen compatibel is met een iPhone 5S toestel of hoger. Voor de iPhones van de 4 series heb je in ieder geval een iPhone met iOS 11 of later nodig.

Alle Losse iPhone toestellen - prijzen vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer