Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wil jij weten hoe je de wijzerplaat van je Apple Watch kan aanpassen? Het is heel gemakkelijk om op een Watch wijzerplaat de datum, het batterijpercentage, de tijdzone en/of de tijd van zonsondergang/opkomst weer te geven!

Wijzerplaat veranderen

Wil je de wijzerplaat van je Apple Watch wijzigen? Druk met enige kracht (Force Touch) op de huidige wijzerplaat: er komt nu een selectiemenu met diverse standaard wijzerplaten tevoorschijn. De meeste wijzerplaten zoals 'handig', 'modulair', 'eenvoud', 'beweging' en 'chronograaf' kunnen aangepast worden met de 'Pas aan' knop.

Apple Watch wijzerplaat aanpassen

Je kiest altijd een standaard wijzerplaat om aan te passen. Nadat je deze hebt gekozen klik je op de 'Pas aan' knop, waarna diverse aanpasbare opties verschijnen. Aan het aantal bolletjes bovenin het scherm is te zien hoeveel mogelijkheden tot aanpassen er zijn. Om naar het volgende menu te navigeren kan je simpelweg naar links swipen en om te 'browsen' tussen de opties kan je aan de digitale kroon draaien.

In het onderstaande voorbeeld is bijvoorbeeld in het eerste menu de tijdschaal aan te passen, in het tweede menu de kleur van de wijzerplaat en in het laatste menu de extra opties zoals zonsondergang, timer, datum, temperatuur, gezondheid en meer. 

Apple Watch wijzerplaat aanpassen

 

Om het ontwerp op te slaan klik je simpelweg op de digitale kroon op de zijkant, vervolgens kan je je gewijzigde wijzerplaat selecteren!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Een foto als wijzerplaat

Ook is het mogelijk om op de Apple Watch een foto als wijzerplaat te gebruiken. Kies een afbeelding op je iPhone en sla deze op in je map 'Favorieten' door tijdens het weergeven van de foto op het hartje te drukken. 

Maak een nieuwe wijzerplaat aan op je Apple Watch door helemaal naar rechts te navigeren in het menu met de standaard wijzerplaten en te kiezen voor nieuw. Selecteer hier vervolgens de optie 'foto', nu kan je een achtergrondfoto selecteren uit je 'Favorieten' map. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.