Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens diverse bronnen werkt Apple samen met Aziatische leveranciers aan een technologie waarmee het opladen van Apple apparaten op lange afstand mogelijk is. Deze technologie wordt in 2017 verwacht, vermoedelijk bij de introductie van de iPhone 7.

Hoewel Samsung draadloos opladen al langer aanbiedt is Apple vrij nieuw in de markt. Draadloos opladen werd het eerste geïntroduceerd met de Apple Watch, welke kan opladen door middel van magneten. Het is echter wel zo dat de Watch trager oplaadt dan andere producten. Apple zou zich dan ook zorgen maken om het feit dat het opladen over afstand langer gaat duren vanwege de energie die verloren gaat.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Het is al eerder gebleken dat Apple interesse toonde in draadloos opladen, toen het bedrijf in 2012 een patent aanvroeg voor "Wireless Power Utilization in a Local Computing Environment".

Wireless Charging patent

De werking van dit patent was om een apparaat zoals de iMac te gebruiken als hub om draadloos iOS apparaten tot op een meter afstand op te kunnen laden.

Op dit moment heeft op de Watch na geen enkel Apple apparaat een functie om draadloos op te kunnen laden. Is dit één van de functies de we volgend jaar kunnen verwachten voor de iPhone 7?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer