Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het duurt zeker nog even, maar Apple is al enkele weken bezig met het ontwikkelen van een krachtige en draadloze virtual en augmented reality bril. De bril kan draadloos worden verbonden en zorgt voor hoogwaardige beelden.

Apple gaat deze nieuwe VR- en AR-bril pas lanceren in 2020 volgens de laatste berichten, maar de kwaliteit zal dan wel hoogwaardig zijn. De bril heeft volgens de bronnen van Cnet voor elk oog een scherm met 8K-resolutie. VR-brillen die nu veel op de markt zijn, hebben vaak maar een resolutie van 1080p per oog. De 8K resolutie betekent dat de beelden nog scherper zullen zijn.

Nieuwe chips

Apple zou zelfs bezig zijn om nieuwe chips te ontwikkelen voor de nieuwe VR- en AR-bril. Het gaat dan om chips die alleen bedoeld zijn voor de bril en niet voor andere apparaten van Apple. De nieuwe bril van Apple zou ook de locatie van de gebruiker kunnen bepalen zonder dat er externe sensoren nodig zouden zijn. 

Aanrader: iPhone 8 kopen (los toestel)

Augmented reality

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple aan een eigen AR-bril werkt. Sinds oktober kreeg iOS 11 ondersteuning voor augmented reality. Eind vorig jaar zei Apple-ceo Tim Cook in een interview dat de goede technologie voor een goede AR-bril op dit moment nog niet bestaat. Blijkbaar heeft Apple nu toch wel de juiste technologie gevonden. De bril bevindt zich op dit moment nog echt in een beginstadium en zal pas op zijn vroegst in 2020 op de markt verschijnen. We moeten dus nog even geduld hebben.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer