Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Naar aanleiding van de San Bernardino iPhone 5c zaak werkt Apple aan een nieuwe, verbeterde beveiliging die door het bedrijf zelf niet eens te kraken zou zijn. Dit zou verschillende voordelen hebben in de toekomst.

San Bernardino case

Het gerechtshof van de Verenigde Staten heeft Apple opgedragen een iPhone 5c van de terrorist Syed Farook te ontgrendelen door een 'achterdeur' in te bouwen. Apple kan dit, maar het bedrijf heeft dit geweigerd omdat het bouwen van een backdoor een enorme bedreiging voor persoonlijke data van alle iPhone gebruikers vormt. Lees hier alles over deze uitspraak.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Nieuwe beveiliging

De New York Times en Financiel Times hebben vanochtend verslag gedaan over het feit dat Apple ontwikkelaars op dit moment bezig zijn met een nieuwe encryptie (versleutel) methode voor Apple toestellen en de bijbehorende iCloud backups. Als deze beveiliging doorgevoerd wordt zal het voor Apple niet mogelijk zijn om in de toekomst nog een 'achterdeur' te bouwen als het bedrijf daartoe gedwongen wordt.

iPhone no entry

Demonstraties met betrekking tot de San Bernardino zaak. Foto door PCmag.

iCloud op dit moment

Vandaag de dag is iCloud beschermd, maar het is mogelijk voor Apple om data te achterhalen van de eigen servers. Apple heeft voor de San Bernardino case nog gegevens tot 19 oktober terug kunnen halen. Het terughalen van nieuwe gegevens zou in de San Bernardino zaak ook mogelijk zijn áls de FBI geen poging had gedaan het wachtwoord opnieuw in te stellen! 

De sleutel in het apparaat inbouwen

Met de nieuwe beveiligingswijze is een apparaat alleen te ontsleutelen vanuit zichzelf, waardoor er geen achterdeur meer gebouwd kan worden en waardoor dus geen privé data ontgrendeld kan worden. Hiermee kán Apple dus simpelweg niet meewerken in de San Bernardino case en sluit het bedrijf medewerking in de toekomst volledig uit. Door het niet bouwen van een achterdeur (die gemakkelijk kan uitlekken) worden gegevens van miljoenen iPhone gebruikers beschermd.

Wat heeft dit tot gevolg?

Het gevolg hiervan is dat geen enkele iPhone meer te kraken zal zijn. Wij zijn benieuwd naar de reactie van overheden op deze software update, omdat wij verwachten dat sommigen volledig versleutelde apparaten niet bepaald met open armen zullen ontvangen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.