Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Onder de radar, in een klein kantoor, werkt Apple in alle stilte aan een oplossing voor mensen met diabetes. Het betreft een sensor dat glucosewaardes kan meten door de huid heen. Er hoeft geen naald, bloed of geprik aan te pas te komen.

Apple heeft veel wilde plannen en een wildgroei aan patenten. De zuurpruim in mij zegt direct: "Ha! Weer een mooi verhaal zonder echt product." Het tegendeel is echter waar. CNBC zegt namelijk dat de glucosemeter een project is dat al een aantal jaar loopt. Onder de vleugels van Steve Jobs werd een aantal jaar geleden "project gezondheidsmeter" gestart. Jobs wens was om een meter te ontwikkelen die continu lichaamswaardes, waaronder glucose, kan meten zonder dat de gebruiker daar problemen aan ondervindt. De techniek zit 'm in sensoren die licht door de huid heen schijnen. Onder leiding van Apple's senior vice president hardware techniek, Johny Srouij, groeit het project langzaam maar zeker naar de werkelijkheid.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Lees ook: iPhone 7s, 7s Plus en iPhone 8 krijgen True Tone display

Inmiddels is zelfs het moment van de eerste testronde aangebroken. San Francisco is de gelukkige stad waar consultants en biomedische experts samen in kleine teams tests uitvoeren.

De geruchten rondom een gezondheidsgadget zijn niet nieuw. De enige vraag en twijfel heerst alleen nog om de vorm. Wanneer we beginnen met speculeren, lijken de iPhone en Apple Watch twee geschikte kandidaten. Tim Cook kondigde echter aan dat de Apple Watch niet verder uitgebreid zal worden. Dit, omdat het high tech accessoire dan gecontroleerd zal moeten worden door de Food and Drug Administration. Het proces van controles zal er volgens Tim Cook voor zorgen dat er minder snel innovatie mogelijk is. Wat zijn dan de mogelijkheden? Tim Cook oppert het volgende: “Maar we zouden er wel iets naast kunnen maken, zoals een app of iets anders."

Lees ook: Zo voorkomt Apple het uitlekken van iPhone prototypes

De verwachtingen zijn hooggespannen. Door de jaren heen verwierf Apple veel medisch experts, waarschijnlijk om de gezondheidsmeter door te ontwikkelen. Het ziet er niet naar uit dat de meter direct in een nieuw Apple product verwerkt zal worden. De Apple Watch Series 3, die dit najaar verschijnt, zal voorlopig nog geen medische extraatjes krijgen. Voor nu ligt de focus vooral op een betere accu en mobiel internet. Ook mooi nieuws.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.