Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Voor 2020 staat een opvouwbare iPhone op de planning. Concurrent Samsung wil hier al in 2018 mee komen, het is echter de vraag of het om eenzelfde model gaat. De opvouwbare iPhone kenmerkt zich door het flexibele paneel, dat buigen en opvouwen mogelijk moet maken. Het gaat hier dus niet om een smartphone met scharnieren.

Het is nog even afwachten hoe deze schermen eruit komen te zien. Apple werkt op de achtergrond aan microLED schermen. Dit is een technologie die sinds het jaar 2000 bestaat en geschikt is voor toestellen met platte schermen, zoals tv’s en smartphones. Het microLED scherm is opgebouwd uit microscopisch kleine led lampjes, waarbij elke pixel zijn eigen verlichting heeft. Hierdoor wordt licht lekkage uitgesloten. Het geeft een betere contrastverhouding en het mooie van alles is; zwart is ook écht zwart.

MicroLED biedt nog een voordeel. De pixels passen heel dicht op elkaar, dit geeft fabrikanten de mogelijkheid tot het produceren van kleine 4K schermen. In de toekomst moet het dan ook mogelijk zijn om 4k Ultra HD resolutie in een iPhone te krijgen. Dit is een resolutie die een stuk hoger ligt dan bij de huidige iPhone toestellen.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Opvouwbare iPhones met microLED

MicroLED schermen bestaan uit individuele lampjes, hierdoor is het mogelijk om het scherm veel flexibeler te maken. Apple experimenteert nog met microLED en wil in 2018 of 2019 de eerste Apple Watch met microLED scherm uitbrengen. Omdat de Apple Watch een stuk kleiner is, verloopt de productie ook gemakkelijker.

Vanaf het jaar 2020 moet ook de iPhone met microLED scherm op de markt komen. Probleem waar Apple tegenaan loopt zijn de componenten van het toestel, die net als het scherm over dezelfde flexibiliteit moet beschikken.

Dit kun je met de opvouwbare iPhone

Is de opvouwbare iPhone praktische dan de huidige toestellen? Het is natuurlijk handig wanneer je het scherm kan oprollen of dichtklappen, net zoals je bij een boek doet. Hierdoor ontstaat er een compact formaat dat makkelijk in een handtas of broekzak past. Het is nu nog niet duidelijk of Apple voor een opvouwbaar of dicht te rollen scherm kiest. Uit praktische overwegingen lijkt het logisch dat het opvouwbare scherm als eerste aan de beurt komt.

Losse iPhone toestellen op prijs vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer