Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Navigeer:

iPhone 8 64GB, 256GB – prijzen, informatie en review

iPhone 8

Welkom op de Apple iPhone 8 informatie pagina, met een uitgebreide review over deze veel gewaardeerde en populaire smartphone! Apple heeft tijdens de Keynote in september 2017 als opvolger van de iPhone 7-series de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus gepresenteerd. De iPhone 8 heeft een aangepast design met intern een aantal spectaculaire en handige nieuwe functies!

Losse iPhone 8 toestellen vergelijken op prijs

iPhone 8 abonnementen vergelijken

Lees deze review hieronder verder voor uitgebreide details en informatie over de iPhone 8, en kom alles te weten wat je moet weten over deze geweldige smartphone...

iPhone 8 officieel gepresenteerd

Op 12 september 2017 heeft Apple drie nieuwe modellen gepresenteerd: de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De standaard iPhone 8 is dit jaar het instapmodel van Apple en is daarmee ook het aantrekkelijkst geprijst ten opzichte de andere modellen. Het scherm van de iPhone 8 is 4.7-inch groot en beschikt over een LCD-scherm met True Tone-techniek. Dit betekent dat het scherm meekleurt met het licht in de omgeving.

De informatie over de iPhone 8 gaat verder onder de vergelijker.

iPhone 8 64GB

iPhone 8 256GB

iPhone 8; zilver, spacegrijs en goud... in 3 kleuren verkrijgbaar!

De Apple iPhone 8 is beschikbaar in de kleuren; zilver, spacegrijs en goud. Ook de iPhone 8 Plus is overigens in de kleuren zilver, spacegrijs en goud verkrijgbaar... De iPhone X daarentegen, die mist de goude kleur, maar dit nieuwe iPhone model is sinds 27 oktober 2017 wel te bestellen in de kleuren zilver en spacegrijs.

Het design van deze smartphone

Qua uiterlijk is deze Apple smartphone net even anders dan de modellen van vorig jaar. Ze beschikken beide over een glazen behuizing wat refereert naar de oudere iPhone 4 editie. Verder is het design van de iPhone 8 hetzelfde als de iPhone 7-serie. Dit is te zien aan de bekende homeknop, de Touch-ID-sensor en de ronde/ovaal-vormige camera op de achterzijde.

iPhone 8 waterbestendig

iPhone 8; draadloos opladen is nu een feit

Een van de functies waar wij het langst op hebben gewacht is toch wel het draadloos opladen van een iPhone. Smartphones van andere merken (zoals diverse Samsung smartphones) konden dit eerder al. Maar eindelijk is het dan zover! De Apple iPhone 8 kan inductief draadloos worden opgeladen door middel van de glazen behuizing. Iedere magnetische oplader kan tegen de achterkant van het toestel worden gehouden om te zorgen dat de iPhone wordt geladen. Het Apple toestel kan dus ook worden opgeladen met laders van andere bedrijven. 

Draadloos opladen iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone 8 - de specificaties

De iPhone 8 beschikt over diverse nieuwe specificaties:

 

 • A11 Bionic Chip, sneller dan de iPhone 7

De iPhone 8 heeft intern de gloednieuwe A11 Bionic chip waarmee een werkgeheugen gemoeid is van 2GB RAM en 3GB RAM-geheugen voor de iPhone 8 Plus.  

 

 • Glass-sandwich behuizing

De iPhone 8 heeft een glazen behuizing, bekend van de iPhone 4 en 4s toestellen. Daarmee wijkt het design van deze nieuwe smartphone af van de huidige iPhone apparaten. Dit heeft vooral als doel om de iPhone 8 een nieuwe uitstraling te geven én het verbeterd de kwaliteit van het draadloos opladen.

 

 • Verbeterde camera

De iPhone 8 beschikt over een 12 megapixel-camera waarmee, volgens Apple, ruim 80 procent meer licht wordt opgevangen. Met deze camera kan de iPhone 8 4K beelden opnemen met 60 beelden per seconde.

  

 • Drukgevoelige Touch ID

De drukgevoelige Touch ID is, net als bij de iPhone 7, ook op de iPhone 8 en 8 Plus aanwezig.

Bekijk hier alle eigenschappen en specificaties van de iPhone 8.

De opslagcapaciteit

De iPhone 8 kan gekozen worden uit twee verschillende hoeveelheden op het gebied van opslag/geheugencapaciteit: 64GB en 256GB. Het lijkt erop dat Apple hiermee voorgoed afscheid heeft genomen van de 16GB en 32GB toestellen. De 128GB variant, die de iPhone 7 wel heeft, heeft de Apple iPhone 8 evenmin. Kennelijk vindt Apple een 64GB en 256GB variant genoeg voor deze tijd. Opvallend is dat ook ook het X-model exact deze geheugencapaciteiten heeft, waarmee nog eens wordt benadrukt dat deze groottes kennelijk prima voldoen in deze tijd.

iPhone 8 - bestellen kan vandaag nog, informatie over de verkrijgbaarheid!

De Apple iPhone 8 is in Nederland en België verkrijgbaar sinds vrijdag 15 september 2017. Sindsdien heb je de mogelijkheid om de iPhone 8 te bestellen. De nieuwe toestellen lagen vanaf vrijdag 22 september 2017 echt in de (web)winkels. Wil je de iPhone 8 kopen, zodat ook jij in het bezit komt van dit geweldige toestel? Dat kan, en zowel met abonnement als zonder abonnement:

Bekijk en vergelijk abonnementen met iPhone 8.

Bekijk en vergelijk losse iPhone 8 toestellen.

iPhone 8 spacegrijs zilver goud

De belangrijkste eigenschappen

Kort samengevat zijn de belangrijkste features van deze geweldige smartphone:

 • Supersnelle A11 chip
 • Gezichtsherkenning om de iPhone 8 te ontgrendelen
 • iOS 11, de nieuwste software van Apple
 • Hoogwaardig LCD-scherm, grootte 4,7 inch
 • Glazen behuizing
 • Draadloos oplaadbaar
 • Drukgevoelige Touch ID
 • Helder speakergeluid

iPhone 8 - prijs

De introductieprijs van de Apple iPhone 8 in Nederland:

 • iPhone 8 64GB: 809 euro
 • iPhone 8 256GB: 979 euro

Daarmee is dit toestel duidelijk goedkoper dan de Apple iPhone 8 Plus, die 109 euro duurder is dan de iPhone 8, voor elk van de varianten. Hieronder kun je via de vergelijker zien wat de actuele iPhone 8 prijzen zijn bij verschillende webwinkels.

Type

Geheugen

Staat

Toestelprijs

€ 10
€ 1600

Kleur

Het laatste nieuws:

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op deze pagina worden alle artikelen van deze maand getoond binnen de rubriek iphone 8, gesorteerd op meest gelezen. In deze rubriek bevinden zich in totaal 102 nieuwsberichten die deze maand geplaatst zijn. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnement vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden.