Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Uit een nieuw officieel rapport over mobiele applicaties blijkt dat mobiele applicaties een sterke omzet groei hebben meegemaakt. Vooral apps in de App Store maken goede winst.

50% minder downloads, 2x zoveel omzet

Uit het kwartaalrapport van App Annie blijkt dat iOS apps 4x zoveel omzet genereren ten opzichte van Google Play apps. Dit is opmerkelijk. Er worden namelijk de helft minder apps gedownload voor iOS dan Google Play. Al met al genereert de App Store daarom 2x zoveel omzet in het algemeen voor app developers.

wereldwijde aantal downloads app store vs Google Play

Als wij terug in de tijd gaan naar januari 2015 dan zien we een soortgelijk rapport. Toen der tijd werden er ook 2x zoveel Google Play apps gedownload en werd er 75% meer omzet mee verdiend.

Chinese iOS app omzet is hoger dan die van de Amerikaanse gameindustrie

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Meer app downloads in China

In het rapport wordt vooral met veel verbazing gekeken naar de explosieve groei in China. Er zijn zelfs zoveel apps gedownload in China dat hier op dit moment meer geld mee wordt verdiend dan in de hele Amerikaanse game industrie. Overigens is Google Play op dit moment niet actief in China. Het bedrijf heeft wel laten doorschemeren hier in de toekomst naar  toe gaan. Omdat Google, samen met Facebook en Twitter, geblokkeerd zijn in China hebben diverse andere app ontwikkelaars hun plaats al ingenomen op de Chinese markt.

Groei Apple Music en video streaming

Vooral alle apps die gecategoriseerd zijn onder Muziek en Entertainment hebben de grootste groei meegemaakt, in de afgelopen twee jaar. iOS ziet hierin een stijgende lijn van de interesses in Muziek en Video applicaties. Applicaties zoals Apple Music, HBO en Netflix hebben de grootste omzetstijgingen doorgemaakt.  Dit komt voornamelijk door de in-app aankopen die consumenten kunnen doen, aldus App Annie.

Zoals op onderstaande afbeelding te zien in heeft Google Play ook een lichte omzetstijging meegemaakt in deze categorie. Dit is echter niets in vergelijking met de Entertainment apps in de iOS App Store.

omzet groei entertainment apps

Omzet zal verdubbeld zijn in 2020

Volgens het rapport is sinds het tweede kwartaal in 2014 het appgebruik bijna verdubbeld. Dit komt doordat steeds meer mensen een smartphone  bezitten en applicaties gebruiken. In 2015 was de omzet ruim 42 miljard euro en zal naar verwachting rond de 52 miljard uitkomen in 2016. De verwachting ligt dat in 2020 de omzet gestegen zal zijn naar ruim 102 miljard euro!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer