Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple zet de laatste tijd veel stappen om augmented reality toe te kunnen passen in consumentenproducten. Zo heeft Apple recent de handelsnaam van iCloud aangepast. Waarom Apple dit precies heeft gedaan, kun je hier lezen. 

Het is al langer bekend dat Apple zich verdiept in de wondere wereld van de augmented reality. Tijdens WWDC 2017 kondigde het bedrijf bijvoorbeeld de Apple ARKit aan. Dit is een tool waarmee ontwikkelaars augmented reality-toepassingen kunnen maken. De ARKit is met veel enthousiasme ontvangen. Met de positieve kritieken over de AR-toepassingen op zak lijkt het bedrijf meer stappen te zetten naar een toekomst  waar AR tot het dagelijks leven behoort. De volgende stap die het bedrijf zet is echter wat onverwachts. Het gigantische tech-bedrijf heeft namelijk zojuist het handelsmerk van iCloud uitgebreidt. De uitbreiding geeft ons een blik in de toekomstvisie van Apple.

Tip: Abonnementen met iPhone op prijs vergelijken

Bekijk ook: Losse iPhone toestellen vergelijken

Wat hebben iCloud en augmented reality met elkaar te maken?

Het handelsmerk van iCloud, dat geregistreerd staat bij Hong Kong Trademark Office, heeft een kleine toevoeging gekregen. In de toevoeging van het handelsmerk wordt nu gesproken van: een draagbaar digitaal en elektronisch apparaat dat verbonden kan worden met het internet. Daarbij worden er ook brillen, headsets, ringen, kettingen en andere wearables als voorbeelden genoemd. Het is nog wat cryptisch, maar de pijlen van het geruchtencircuit wijzen op de komst van een bril met augmented reality toepassingen. Naar verwachting wil Apple met iCloud de verbinding maken tussen internet, slimme wearables en augmented reality.

Lees ook: iPhone 8 krijgt speciale 3D-camera op voor- en achterkant

Mac Pro ook voorzien van augmented reality

iCloud is niet het enige product van Apple dat een handelsmerk uitbreiding heeft mogen ontvangen. Dit voorjaar werd ook het handelsmerk van de Mac Pro uitgebreid. Wederom met een AR-sausje. Het nieuwe handelsmerk van Mac Pro heeft onder andere AR-beeldschermen en ander AR-toepassingen als toevoeging gekregen.

Lees ook: Concept: Zo ziet de iPhone 8 eruit met augmented reality (AR)

“Augmented reality wordt net zo groot als de smartphone”

Met de lancering van de ARKit, de aanpassingen in handelsnamen en de geruchten omtrent de iPhone 8 (en een eventuele iPhone 8 Plus) krijgen we een steeds helderder beeld van Apple’s plannen omtrent augmented reality. Daarbij heeft de CEO van Apple, Tim Cook, erg veel vertrouwen in augmented reality. Zo verklaarde hij in een interview dat AR net zo groot als de smartphone kan worden.

Eerder schreven we al dat het nog maar een kwestie van tijd is voor de augmented reality bril voor de consument op de markt komt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.