Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Autocorrectie kan voor leuke gevolgen maar ook voor miscommunicatie zorgen. Met deze tips & tricks verbeter je de autocorrectie van je iPhone en iPad. 

Er zijn diverse mogelijkheden die je kunt toepassen om de autocorrectie te verbeteren dan wel uit te schakelen:

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Autocorrectie weigeren

Als er tijdens het typen een voorspelling of een woord gemarkeerd wordt dan kun je deze autocorrectie uiteraard ook negeren. In het vlak boven de letters, genaamd QuickType, staan woorden aanbevolen om te gebruiken. Negeer deze woorden en je zult in de toekomst minder last hebben van autocorrectie.

Autocorrectie uitzetten op iPhone/iPad

Heb je liever geen autocorrectie op je iPhone of iPad dan kun je ervoor kiezen om deze helemaal uit te schakelen. Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Toetsenbord en zet de schakelaar om naar wens.

Autocorrectie wijzigen naar eigen versie

Druk, in het QuickType vlak, op de optie met de aanhalingstekens en voer het gewenste woord in. Autocorrectie zal dan in de toekomst dit woord onthouden en je niet meer willen corrigeren. Op basis van deze handmatige manier kan je op lange termijn zelf je eigen woordenboek opbouwen zonder dat autocorrectie daartussen wilt komen.

Woordenboek autocorrectie resetten

Er is ook een mogelijkheid om de autocorrectie helemaal opnieuw te resetten. Hiervoor ga je naar Instellingen -> Algemeen -> Stel opnieuw in en druk vervolgens op Herstel toetsenbordwoordenboek. Alle correcties uit het verleden zullen verwijderd worden en je kunt met een schone lei beginnen.

Tekstvervanging iOS

iOS heeft ook een functie om eigen afkortingen te maken. Deze afkortingen zullen automatisch veranderen naar teksten zodra deze worden getypt. Hier zijn een aantal voorbeelden: 

  • zjz (zie je zo)
  • iig (in ieder geval)
  • sws (sowieso)

Erg handig om snel en correct een bericht te typen. Om tekstvervanging en afkortingen toe te voegen ga je naar Instellingen -> Algemeen -> Toetsenbord -> Tekstvervanging

Tekstvervanging autocorrectie iPhone iPad

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer