Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden dat de allereerste iPhone werd aangekondigd. Dit was de iPhone 3G, die al snel werd opgevolgd door de iPhone 3GS. Negen jaar na de introductie van dit toestel is deze weer opnieuw verkrijgbaar. Voor omgerekend €35 ben je de trotse bezitter van een gloednieuw toestel met alle oorspronkelijke functies.

Wie in de 3GS een stukje nostalgie ziet, moet wel even naar Zuid-Korea. Het is namelijk de Zuid-Koreaanse provider SK Telink die deze toestellen opnieuw verkoopt.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo ziet de iPhone 3GS eruit

Met het vlaggenschip iPhone X nog op ons netvlies is het moeilijk om de iPhone 3GS voor de geest te halen. Daarom geven we even een geheugenopfrisser. De 3GS werd in juni 2009 uitgebracht. Het toestel is 3,5 inch groot en heeft een gewicht van 135 gram. Het TFT touchscreen heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. Misschien lach je er nu om, maar in die tijd was dat heel wat!

Ja, er was toen ook al Corning Gorilla Glass. De eerste versie van dit beschermend glas werd in de iPhone 3GS gebruikt. Verder wordt het toestel aangedreven door een 600 megahertz Cortex A8 processor. Van oorsprong draaide dit toestel op besturingssysteem iOS 3. Later was dit upgradebaar naar iOS 6.1.6. Door het verouderde besturingssysteem zijn veel applicaties niet beschikbaar. Ook veel nieuwe functies ontbreken. De basisfuncties zijn echter wel aanwezig.

Aanbevolen: KPN abonnementen vergelijken met telefoon

Het is voornamelijk nostalgie wat je koopt

Met de iPhone 3GS kun je tegenwoordig niet veel meer. Bellen en sms’en is natuurlijk wel mogelijk, net als het gebruik van een aantal basisfuncties en standaard applicaties. Mogelijk werkt het toestel trager dan we gewend zijn. In sommige gevallen kan het zelfs vast komen te lopen.

De iPhone 3GS is voornamelijk één brok nostalgie. Voor slechts €35 een van de eerste iPhone’s in bezit krijgen, wie wil dat nu niet?

IPhone 3GS bezitters moeten wel rekening houden met mogelijke batterijproblemen. De toestellen hebben jarenlang in een opslagloods gelegen. De provider heeft besloten deze opnieuw in te pakken en de verkoop in te gooien. Na 9 jaar stilliggen werkt de niet verwijderbare li-ion batterij misschien niet meer goed. Mocht de batterij je niet in de steek laten, dan kun je rekenen op een stand-by-tijd tot 300 uur.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.