Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een backup, oftewel reservekopie, van je iPhone of iPad is slim om regelmatig te maken. Dit kan op twee manieren via iTunes of via iCloud. Wij leggen je in dit artikel uit hoe je zo'n back-up maakt. 

Een reservekopie van je iPhone of iPad maken is verstandig om zo nu en dan te doen. Bij eventuele schade of verlies van je Apple toestel kan een back-up goed van pas komen. Ook bij het overstappen naar een nieuw Apple apparaat is een reservekopie van je oude toestel handig. Zo kunnen diverse instellingen, berichten, foto’s en contacten snel en gemakkelijk overgezet worden. Het scheelt je enorm veel tijd omdat je dit allemaal niet handmatig meer hoeft te doen.

Lees ook: Overstappen van Android naar iOS doe je zo!

Er zijn twee verschillende manier om een back-up te maken:

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iCloud back-up voor iPhone en iPad

De eenvoudigste manier om een reservekopie van je device te maken is via de dienst iCloud. Zorg voor een sterke WiFi-connectie en maak genoeg ruimte vrij op je iPhone of iPad.

iOS 8 of hoger

Op iPhones en iPads die over de software iOS 8 en hoger beschikken ga je naar Instellingen -> iCloud -> Reservekopie -> Maak nu reservekopie.

iOS 7 of lager

Draait jouw iPhone of iPad nog op iOS 7 of lager ga dan naar Instellingen -> iCloud -> Opslag en reservekopie -> iCloud-reservekopie-> Maak nu reservekopie.

Bij alle iOS software kun je de schakel op groen zetten in de iCloud settings om zo automatisch je iPhone of iPad een reserviekopie te laten maken. Dit zal automatisch gebeuren wanneer het toestel verbonden is met WiFi, oplaadt én genoeg opslagruimte heeft.

Back-up iCloud iPhone iPad

iTunes back-up voor iPhone en iPad

Een andere manier om een reservekopie te maken van je Apple device is via het programma iTunes. Plug hiervoor je toestel via de USB kabel aan een computer met daarop het programma iTunes. Je iPhone of iPad zal vervolgens automatisch verbinding maken met iTunes.

In iTunes onder het kopje Reservekopieën staan alle mogelijkheden voor een reservekopie. De back-up, reservekopie, zal automatisch terecht komen op de computer.

Reservekopie iPhone iPad op iTunes

Er is ook een mogelijkheid om automatisch reservekopieën te laten maken van je iPhone of iPad op iTunes. In iTunes staat aan de linkerzijkant ‘Maak automatisch reservekopieën’. Klik deze optie aan en maak de keuze uit de verschillende opties.

Opslagruimte kopen op iCloud

Zoals wij al eerder aangaven is het bij beide back-up mogelijkheden noodzakelijk date r genoeg opslagruimte vrij is. Heb je helaas te weinig opslagruimte dan kun je ervoor kiezen om extra iCloud opslagruimte te kopen. Iedere Apple gebruiker heeft op iCloud standaard 5GB gratis opslagruimte. Dit kun je uitbreiden naar 20GB tot wel 1TB opslag. Voor een klein maandelijkse bedrag kun je hier gebruik van maken. Ga naar Instellingen -> iCloud -> Opslag -> Koop meer opslag om dit aan te schaffen.

Lees ook: meer opslagruimte op je iPhone

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer