Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple en de Amerikaanse overheid waren tijdens Obama’s ambtstermijn al regelmatig in contact. Als groot Amerikaans bedrijf heeft Apple namelijk veel invloed op de Amerikaanse economie. Maar sinds Trump de dienst uitmaakt lijkt de Amerikaanse overheid vaker bij het tech-bedrijf aan te kloppen.

Zo komt er binnenkort een Foxconn-fabriek naar de Verenigde Staten en zal Tim Cook advies gaan geven over het onderwijs.

Lees ook: Apple werkt aan meer banen in Amerika

Met de komst van een Foxconn-fabriek gaat de VS 13.000 nieuwe banen tegemoet. Het immense gebouw zal Foxconn in totaal 10 miljard dollar gaan kosten. Trump is erg trots op de komst van de fabriek van de Apple-producent en kondigde het via Twitter, op geheel eigen wijze, al aan: “Apple gaat drie grote, grote, grote fabrieken maken in de VS.”

De uitspraak van Trump, was ietwat voorbarig, want de fabriek zal zich in eerste instantie gaan richten op LCD-schermen voor televisies van Sharp. Apple is dus nog niet eens in het spel. Het is dus maar de vraag of de Foxconn-fabriek überhaupt onderdeel is van de ‘Apple-fabrieken’ die Trump in zijn tweet aankondigde.

Ook een andere Trump-familielid haalt de banden aan met het bedrijf uit Cupertino. Ivana Trump heeft namelijk Tim Cook, de CEO van Apple, benaderd omtrent investeringen in het onderwijs. In ruil zou Cook een adviesrol kunnen vervullen op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskundig onderwijs in de VS. Volgens Bloomberg, die eerder met dit nieuws naar buiten kwam, zijn de onderhandelingen nog erg pril. Er is echter wel potentie, want Cook deelde in het verleden al eerder zijn kennis en interesse omtrent onderwijs met de wereld gedeeld.

Lees ook: Apple doet onderzoek of de iPhone geproduceerd kan worden in de VS

Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn tussen Tim Cook en Donald Trump. Zo reageerde Tim Cook fel op het besluit van Trump om geen transgenders meer tot het leger toe te laten. Met de hashtag #LetThemServe benadrukt Cook zijn standpunt en onderstreept hij dat discriminatie tegen wie dan ook nooit voor vooruitgang zal zorgen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.