Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een batterij van een smartphone heeft maar een beperkte levensduur. Na ongeveer vijfhonderd keer volledig opladen, is de capaciteit van de accu al met twintig procent gedaald. Wil je hierdoor de huidige batterij vervangen in je iPhone? Zo doe je dit!

Sommige iPhone batterijen verslechteren na verloop van tijd. Met als gevolg dat je de telefoon weer dient op te laden. Elke dag gebruik je de iPhone veelvuldig. Je belt, je appt en checkt de diverse sociale media apps. De meeste smartphone gebruikers zijn 24 uur per dag bereikbaar. Je zult zelden iemand ontmoeten die zijn telefoon daadwerkelijk ook helemaal uit zet.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Veelvuldig de accu opladen

Naar verloop van tijd merk je dat je de accu steeds vaker moet opladen. Er zijn zelfs mensen die een tweede batterij of de oplader overal mee naar toe slepen. Heb je hier geen zin in? Dan kun je het beste een nieuwe iPhone batterij aanschaffen. Je hoeft niet om de haverklap meer je smartphone op te laden en je kunt weer de hele dag vooruit. Het soort batterij dat je nodig hebt, is afhankelijk van je Apple toestel. Met de batterijcode, die vermeldt staat op je telefoon, kun je de juiste accu uitzoeken. Dus voor een iPhone 4 heb je een andere batterij nodig dan voor een iPhone 6

Bekijk het overzicht: alle iPhone batterijen

Originele batterij vervangen

Je kunt zelf heel eenvoudig de accu van een iPhone vervangen. Je zet het toestel uit en schroeft de schroefjes los. Met een zuignap trek je aan het scherm, zodat deze loskomt. Je kunt eventueel met een plastic staafje het scherm open wrikken. De schroefjes naast de batterij moet je even losdraaien en dan trek je aan het zwarte uiteinde van het kabeltje. De batterij floept er dan vanzelf uit. Klik de nieuwe erin en bevestig deze volgens dezelfde manier als je de oude accu eruit hebt gehaald. Dus ook weer het metalen plaatje vastschroeven. Vervolgens klap je het scherm terug en bevestig je deze met de twee schroeven. Het is wel belangrijk om geen nep batterij terug te plaatsen. Deze kan in brand vliegen en gaat veel korter mee.

Tip: iPhone batterijen kopen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer