Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De tijd van de papieren belastingaangifte ligt alweer ver achter ons. Kon dit sinds enkele jaren digitaal via de desktop-pc, nu doe je heel eenvoudig belastingaangifte via de speciale aangifte app. Lees hieronder meer over dit fenomeen.

De belastingaangifte moet vóór 1 april binnen zijn, tenzij je uitstel aanvraagt. Met de aangifte 2017 app van de belastingdienst is het mogelijk om via je iPhone je belastinggegevens in te vullen en te versturen. De app is gratis verkrijgbaar in de App Store. Aangifte doen via de iPhone is niet nieuw; dit is al sinds 2014 mogelijk. Ieder jaar komt er een nieuwe versie van de belastingaangifte app uit, waarin uiteraard ettelijke verbeteringen zijn doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie.

Belastingaangifte via iPhone niet altijd praktisch

Ondernemers hebben helemaal niks aan de speciale belastingaangifte app. Het invullen en controleren van bedrijfsgegevens is zo complex; dit soort zaken zijn niet verwerkt in de app.

Er zijn nog een aantal situaties waarbij belastingaangifte via de app niet mogelijk is. Dit geldt bij inkomsten uit overige werkzaamheden of inkomsten of bezittingen uit het buitenland. Ook bij de aankoop van een woning of een restschuld van een vorige woning kan de app niet worden gebruikt. Had je niet het hele jaar dezelfde fiscale partner, woonde je in het buitenland of wil je bepaalde aftrekposten opgeven, dan val je ook buiten de boot. De belastingaangifte app is dan ook alleen geschikt voor het aangeven van simpele zaken.

Lees ook: alle artikelen over apps

Gegevens controleren en versturen met DigiD

De belastingaangifte app voor de iPhone werkt vooral praktisch wanneer er niet veel in je situatie verandert. Na het downloaden en installeren van de app wordt gevraagd om in te loggen middels DigiD. Automatisch staan alle gegevens ingevuld, de gebruiker hoeft deze alleen nog maar te controleren. Kloppen alle gegevens, dan is het een kwestie van bevestigen en kijken hoeveel je moet betalen of terugkrijgt.

Het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met deze app, je persoonlijke gegevens staan hier immers in verwerkt. Door het aanmaken van een pincode voegt de app een extra beveiligingsstap toe. Daarnaast is het aan te raden om in te loggen door middel van vingerafdruk of Face ID, dat nu met de iPhone X mogelijk is.

Bekijk nu: iPhone X toestellen

De belastingdienst doet er alles aan om de aangifte niet leuker maar wel gemakkelijker te maken. Toch mag er wat ons betreft een verbetering in deze app komen, zodat nog meer mensen via hun iPhone aangifte kunnen doen.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer