Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Bellus3D, leverancier van de levensechte 3D facescanning voor smartphones, gaat zijn technologie in een app verwerken. Het bedrijf had eerst het idee om de bekende facescanning camera voor een prijs van $499 op de markt te brengen. Met de komst van de iPhone X zijn de plannen van Bellus3D veranderd. Binnenkort is de software beschikbaar als iOS app.

Het is goed nieuws om te horen dat we geen €400 ($499) hoeven te betalen voor deze bijzondere camera. Bellus3D werkt aan een app waarin het de eigen software verwerkt. Deze app moet binnenkort beschikbaar zijn voor de iPhone X en hoger. Het is nog niet bekend of er voor deze app betaald moet worden. De app is al in bèta versie beschikbaar, geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden. Vereist is een iPhone X met besturingssysteem iOS 11 of hoger. De app is dan ook niet beschikbaar voor oudere toestellen.

Tip: iPhone X kopen – vergelijk de prijzen

Realistische 3D selfies

Met Bellus3D is het mogelijk om realistische en soms ook enigszins griezelige 3D selfie te maken. De app werkt vrij eenvoudig. De gebruiker kijkt naar de cameralens en draait het hoofd naar links en rechts. De software legt ruim 250.000 punten vast en brengt deze gegevens in kaart. Hieruit verschijnt een 3D afbeelding van het gezicht. Deze afbeelding is rond te draaien.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de afbeelding te exporteren naar Facebook. Zo kan iedereen meegenieten van de perfecte 3D scan. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat kwaadwillenden er niet met de 3D scan van het gezicht van doorgaan. Wie zijn gezichtsafbeelding op Facebook deelt, doet er goed aan om de privacy instellingen even te controleren.

Andere toepassingen van het 3D model

Bellus3D is van mening dat de technologie kan worden toegepast voor het creëren van avatars of virtuele make-up. Het is echter de vraag of iemand hier interesse in heeft. Mogelijk is 3D gezichtsherkenning ook toe te passen in een face scanning game, iets waar Samsung momenteel mee bezig is.

Naast de Bellus3D face app voor iPhone X richt het bedrijf zich ook op een face 3D camera voor Android en Windows. Deze 3D camera scant gezichten voor mobiele apparaten. De Face camera Pro moet $499 kosten. iPhone X bezitters kunnen dus tevreden zijn met de Bellus 3D face app, die zeer waarschijnlijk eind 2018 wordt gelanceerd.

Tip: iPhone X kopen met abonnement

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.