Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Kun jij je ook helemaal inleven in een goed verhaal? E-books lezen kan heel eenvoudig op je iPhone of iPad. De meeste e-books zijn in ePub formaat of als pdf bestand. De beste boeken apps ondersteunen deze bestanden, waardoor je ongestoord kunt lezen. Hieronder de vijf beste e-book apps iPhone.

Hoe werkt een e-book app?

Om een boek te lezen, heb je een e-book app nodig. Dit kan via verschillende applicaties, waarvan die van Apple de meest bekende is. Afhankelijk van het bestand wordt de opmaak van het ‘boek’ aan het schermformaat aangepast. Het voordeel van een e-book is dat je het altijd bij je hebt. Zo lees je in de trein, in de wachtkamer of lekker in bed. Het maakt niet uit waar je bent: niet staat in de weg om lekker te lezen. Dit begin natuurlijk met het uitkiezen van een goede app.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1. iBooks van Apple

De officiële boekenapp van Apple heet iBooks. Dit is de meest gebruikte app voor het downloaden en lezen van digitale boeken. Via iBooks kun je ook nieuwe boeken kopen. IBooks is gratis verkrijgbaar op iTunes geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch je vind hier een ruim aanbod bestsellers, klassiekers en storytelling (audioboeken). Je hebt de keuze uit vier paginakleuren en een aantal lettertypes. Dit maakt lezen een stuk prettiger.

2. Bluefire reader

Een gratis eBook applicatie voor iOS . Leest ePub en pdf books op Iphone, iPad of iPod Touch. Heb je veel e-books, dan kun je deze binnen Bluefire reader goed organiseren. De zoekfunctie werkt uitstekend. Bluefire reader ontvangt een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren.

3. Kobo books

Van de maker Kobo Inc is er de boeken app Kobo books. In de Kobo shop kun je kiezen uit miljoenen e-books waaronder bestsellers, thrillers en nog veel meer. De app houdt je leesgedrag in de vorm van statistieken bij. Gebruik de Kobo books app op meerdere apparaten en lees verder waar je gebleven was. Deze boeken app is gratis te downloaden op iTunes.

4. Kindle

Deze app is uitgebracht door het bekende e-commerce bedrijf Amazon. Geen wonder dat deze e-reader tot een van de populairste boeken apps behoort. De app is gratis, het verdienmodel is de verkoop van e-books. Gelukkig is er een ruime keus aan boeken in alle categorieën. Velen beoordelen dit tot de beste e-book reader app. Hij ontvangt dan ook maar liefst 4,7 van de 5 sterren. Geschikt voor iOS 10 of hoger en in verschillende talen waaronder Nederlands.

5. Wattpad

Het bijzondere aan Wattpad is de gemeenschap van 70 miljoen lezers en schrijvers. Iedereen kan zijn eigen verhaal schrijven en toevoegen. Zo ontdek je originele verhalen die je nergens anders tegenkomt. Deze app is gratis, maar er is ook een betaalde versie zonder advertenties en toegang tot nieuwe functies. Met deze app moet je wel Engels kunnen lezen, want het meeste is Engelstalig.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer