Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De maand mei is van start gegaan. Dit betekent dat vanaf vandaag de nieuwe regels omtrent mobiele telefoonabonnementen officieel van kracht zijn. Deze regels zorgen ervoor dat mobiele telefoons die worden aangeschaft via een abonnement worden gezien als krediet. Wat betekent dit voor jou?

Wanneer je een sim-only abonnement wil afsluiten is er niks aan de hand. Pas wanneer je een abonnement met telefoon afsluit zijn de nieuwe regels van toepassing. Er zijn echter uitzonderingen op de regel. Zo vallen zakelijke abonnementen buiten de regeling. Telefoons die voor privégebruik zijn aangeschaft kunnen wel voor een BKR-registratie zorgen.

Lees ook: Leer meer in de Apple Store

Wanneer de je binnen 3 maanden afbetaald of je abonnementskosten lager dan 250 euro zijn, is er geen reden voor paniek. Je berekent de abonnementskosten voor je telefoon door de maandelijkse kosten te vermenigvuldigen met de duur van je abonnement. Voorbeeld: 29 euro x 12 maanden = 348 euro

Lees ook: Drukgevoelige thuisknop aanpassen op iPhone 7 en 7 Plus

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

BKR registratie

Een BKR-registratie krijg je ook wanneer je rood staat bij de bank of wanneer je een lening afsluit. Met zo’n 8,5 miljoen registraties ben je zeker niet alleen in de BKR-club. Hoewel het dus niet zeldzaam is, is het belangrijk te onthouden dat een BKR-registratie invloed heeft bij het afsluiten van een hypotheek.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.