Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het geldt al een hele tijd voor bestuurders van een motorvoertuig, maar vanaf juli 2019 mag het ook niet meer op de fiets. Het vasthouden van een mobiel apparaat op de fiets levert je vanaf juli een boete van 95 euro op!

Vanaf 2002 is het in de auto niet meer toegestaan om een mobiel apparaat vast te houden, maar de overheid heeft besloten om dit ook te verbieden op de fiets. Dus even snel een appje sturen dat je nu op de fiets zit en over 5 minuten thuis bent, mag zometeen niet meer!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

95 euro boete

Een mobiel apparaat klinkt als een breed begrip. De overheid verstaat hier onder andere smartphones onder. Als je op heterdaad betrapt wordt met je iPhone in je hand, levert je dit een boete van 95 euro op! Om te vergelijken voor het fietsen zonder licht; dat kost je slechts 55 euro. Het gebruiken van een smartphone op de fiets wordt dus zwaar bestraft. 

Smartphone in een houder

Sinds 2002 is het verboden om een mobiel apparaat vast te houden in een motorvoertuig. Het is wel toegestaan om deze in een houder aan het dashboard te bevestigen. Wellicht is dit ook een uitkomst voor je smartphone wanneer je deze echt nodig hebt om te navigeren. Je kan je smartphone in een houder aan je stuur bevestigen. Op die manier ben je op een veilige manier aan het navigeren.

Appen in een ander voertuig

De nieuwe wet is breed. Niet alleen op de fiets is het gebruik van een mobiel apparaat verboden, maar ook bestuurders van gehandicaptenvoertuigen zonder motor en trambestuurders mogen voortaan geen mobiel apparaat meer vast houden. Of de politie daar ook net zo streng op gaat controleren als bij fietsers is nog niet bekend. Wees in ieder geval gewaarschuwd voor de boete die vanaf juli 2019 ingesteld wordt, maar nog beter.. Houd je iPhone gewoon in je jaszak op de fiets!

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer