Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Dat Apple met iOS 12 weer leuke features heeft verwerkt dat wisten we al. Een van deze leuke nieuwe features is het gedetailleerd bekijken van het batterijverbruik van je iPhone. En zo werkt het!

Niemand wil halverwege de dag een lege iPhone hebben. Om dit te voorkomen heeft Apple bij iOS 12 het batterijverbruik geïntroduceerd. Op deze manier krijg je inzicht in welke apps en toepassingen meer verbruiken en welke minder. Hierdoor kan je de oorzaak van jouw lege telefoon opsporen en hier actie op ondernemen, zoals het verwijderen van apps of de app alleen gebruiken wanneer de iPhone aan de oplader ligt. 

Vanaf iOS 9 is het al mogelijk om in percentages te kijken naar het batterijverbruik. iOS 12 introduceert grafieken. Door de volgende stappen te volgen kom je bij het batterijniveau.

  • Open instellingen
  • Navigeer naar batterij
  • Open het tabblad ‘Afgelopen 24 uur’

Bij het batterijniveau zie je direct een grafiek verschijnen.

 

Onder de grafiek zie je kleinere staafdiagrammen. Deze tonen het batterijverbruik wanneer het scherm aan en uit was. De donkerblauwe lijn toont het verbruik wanneer het scherm aan was en de lichtblauwe lijn toont het verbruik wanneer het scherm uit was. Onder de grafieken vind je nog steeds de ‘ouderwetse’ versie van het batterijverbruik in percentages.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Batterijverbruik in detail bekijken

De grafieken tonen nog veel meer dan alleen de volledige dag. Je kan ook per tijd bekijken wat het verbruik was. Klik op de grafiek of diagram voor extra informatie. Je krijgt dan direct in beeld welke apps je in die periode hebt gebruikt en hoeveel deze hebben verbruikt. Dit is dus ideaal om te achterhalen of jouw vermoedens over een grootverbruiker waar zijn. Bij de vorige versie van iOS kon er maar inzicht gebracht worden in de laatste 7 dagen. Bij iOS 12 is er inzicht in de laatste 10 dagen. Als je klikt op een specifieke dag, kan je die dag gedetailleerd bekijken.

 

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer