Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De refurbished smartphone wordt steeds vaker verkocht. Het gaat hier niet alleen om de iPhone maar ook om andere merken. Ondanks de goedkope aanschafprijs waarschuwt de Consumentenbond voor de kwaliteit van deze toestellen. Je kunt bij de aanschaf van een refurbished iPhone zomaar bedrogen uitkomen.

De refurbished iPhone is steeds vaker te koop. Bij een refurbished iPhone gaat het om een tweedehands toestel dat op verschillende punten is gecontroleerd en opgelapt. Zo wordt de accu gecontroleerd, krijgt het toestel een nieuw scherm of worden andere onderdelen vervangen.  De consument koopt dit toestel tegen een zeer voordelige prijs. Omdat Apple zijn nieuwe toestellen ook nog eens 4 jaar lang ondersteunt, lijkt een refurbished iPhone een goede investering. Toch is de Consumentenbond van mening dat de aankoop van een tweedehands toestel vaak geen goede deal is.

Bekijk ook: refurbished iPhones vergelijken op prijs

Refurbished iPhone vertoont vaak gebreken

De Consumentenbond heeft verschillende van deze opgelapte iPhones onderzocht. Van de 18 toestellen kwamen er slechts 6 als goede deal uit de bus. Bij alle andere toestellen was er een mankement aanwezig. De meeste modellen beschikten niet eens over een nieuwe accu maar moesten het met de oude doen. Juist bij de iPhone kan dit voor grote problemen zorgen. Een versleten accu heeft een grote invloed op het prestatievermogen van het toestel.

Ook ontbraken vaak originele accessoires zoals de oplader of oortjes. Nu hoeft dit geen probleem te zijn wanneer de prijs van de refurbished iPhone een stuk goedkoper is, maar ook dit bleek in veel gevallen niet te kloppen. De Consumentenbond constateerde dat de tweedehands toestellen soms zelfs duurder waren dan het gloednieuwe model.

Overige mankementen aan deze tweedehands toestellen zijn duidelijke gebruikerssporen, vuil en krassen in het scherm.

Wellicht interessant: nieuwe iPhone toestellen op prijs vergelijken

Tweedehands of nieuw toestel kopen?

Wie graag een iPhone in het bezit heeft maar hier niet het maximale voor neer wil tellen, komt al snel uit bij een tweedehands toestel. Probleem is dat de refurbished modellen in de winkel niet de juiste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Je koopt al snel andermans ellende tegen een veel te hoge prijs. Wil je toch voor een tweedehandse iPhone gaan, vergelijk de prijs dan goed met de originele adviesprijs. Bekijk daarnaast de garantie op het toestel zelf en de accu.

Koop je een tweedehandse iPhone in een webwinkel? In dit geval heb je recht op de wettelijke bedenktijd van 14 dagen, ook wanneer het een tweedehands toestel betreft. Valt de kwaliteit van het toestel erg tegen, stuur deze dan retour en vraag je geld terug.

Omdat het prijsverschil tussen refurbished en nieuwe iPhone toestellen niet heel groot is, lijkt het ons beter om je direct te richten op een nieuw toestel. Hiermee ontvang je de maximale garantie en ondersteuning van Apple. Let er wel goed op dat het ook echt een nieuw toestel betreft; sommige winkels weten de verschillen tussen gebruikte en tweedehands modellen zeer goed te verbergen.

Nieuwe toestellen met abonnement vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer