Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Refurbished iPhones zijn steeds meer in trek. Je koopt in dat geval een vrijwel nieuw toestel tegen een aantrekkelijke prijs. Het gebruikte toestel is geheel schoongemaakt, nagekeken en gerepareerd. In veel gevallen ontvang je zelfs twee jaar garantie op het toestel. Toch blijft het goed opletten met de aankoop van een refurbished toestel. Controleer deze daarom eerst zelf, dit bespaart je achteraf een hoop ellende.

Test de werking van het refurbished iPhone toestel

Je gaat ervan uit dat een refurbished iPhone het gewoon doet. De winkelier of reseller heeft deze nagekeken en verkoopt het toestel als werkende. Toch is het belangrijk om dit zelf ook nog even na te lopen. Misschien wist je dit nog niet, maar je hebt het recht om de iPhone in de winkel aan te zetten. Bekijk of de smartphone normaal opstart en of apps goed reageren.

Het beste is om gebruik te maken van een diagnostische app. Deze voert een paar testen uit, waarbij vooral de rekenkracht van de processor wordt bekeken. Voldoet de processor niet aan de gestelde eisen, dan kun je ervan uitgaan dat het toestel te traag werkt. Het is in een winkel niet altijd gemakkelijk om de technische werking van de iPhone direct te controleren, bij een internetaankoop heb je hier wel ruim de tijd voor.

Let ook goed op de aanwezigheid van dode pixels in het scherm. Kies voor een geheel witte afbeelding, zo zie je sneller of het scherm afwijkingen vertoont. Om het scherm op dode pixels te controleren is er de speciale iPhone screen test website (http://www.appleservedup.com). Deze test de iPhone op de aanwezigheid van vastgelopen of dode pixels, maar ook op contrastniveaus.

Tip: refurbished iPhone toestellen - prijzen vergelijken

Check de camera en de behuizing

Ook met een refurbished iPhone wil je mooie foto's kunnen maken. Kijk goed naar de camera. Bevat deze vuil of stof aan de binnenkant, dan kun je ervan uitgaan dat je geen scherpe foto’s maakt. Let ook goed op met vocht, hierdoor werkt de camera ook niet goed. Krassen op de cameralens geven zeker geen mooie foto’s.

Kijk ook even naar de behuizing en de aanwezigheid van krassen of deuken. Houd hierbij rekening met het label. Een toestel zonder veel gebruikerssporen valt binnen de categorie grade A. een grade B of C toestel vertoont de nodige gebruikerssporen. Sommige partijen vervangen oude onderdelen voor niet originele onderdelen, die soms slechter van kwaliteit zijn. Ben je tevreden met datgene je ziet? Vraag dan naar de garantieperiode. Normaal heb je recht op twee jaar garantie, maar dit kan ook anders uitvallen.

Als laatste geven we de tip om de prijzen van refurbished toestellen even goed te vergelijken met nieuwe iPhones. Soms zit hier nauwelijks verschil tussen, in andere gevallen bespaar je veel geld.

Vergelijk alle iPhone toestellen op prijs

Ook interessant: Alle refurbished iPhone toestellen vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer