Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Smartphones zijn er in alle soorten, maten, kleuren en prijzen. Het aanbod is door de jaren heen enorm geworden, waardoor er honderden smartphone-soorten te vinden zijn. De meeste mensen hebben wel een favoriet merk voor hun smartphone en kopen na twee jaar dan ook snel weer een nieuwere versie van hun favoriete merk. Toch moet je soms eens verder kijken. Wie weet is er een ander merk dat nog veel beter aansluit op jouw behoeften. De smartphonemarkt is er tenslotte één van uitersten, dat bewijst het onderstaande lijstje maar weer.

De allerkleinste…

In een aantal jaren tijd is de smartphone flink gegroeid in formaat. Waar ze een jaar of 10 geleden probeerde de mobiele telefoons zo klein mogelijk te maken, lijkt het tegenwoordig een wedstrijd welke smartphone het grootste scherm heeft. Velen zijn blij met deze ontwikkeling, maar sommige mensen willen toch gewoon een smartphone die samen met bijvoorbeeld het zelf ontworpen Huawei P10 telefoonhoesje en al zo in de broekzak past. Gelukkig wordt ook aan hen gedacht, want tegenwoordig hebben we de Jelly op de markt. Deze smartphone heeft een mini-scherm van 2,45 inch en weegt slechts 60 gram. Hij functioneert volledig als smartphone, want je kunt gewoon alle apps uit de Playstore op deze mini-smartphone zetten. Onlangs kwam er nog een mini-smartphone langs op Kickstarter die nog kleiner is dan de Jelly, de Nanite. Deze “smartphone” is echter alleen om mee te bellen en informatie uit te wisselen en fungeert niet als complete smartphone.

De allergrootste…

Waar de ene het liefst een smartphone heeft die gemakkelijk in de broekzak past, kan het voor een ander niet groot genoeg zijn. Daarom worden er tegenwoordig ook phablets ontwikkeld. Een kruising tussen de smartphone en de tablet. Met dit soort smartphones kun je met een goed paar oordopjes heerlijk Netflix bingewatchen op een groot scherm. Tot nu toe was de grootste phablet van dit moment de Samsung Galaxy S8 Plus met een beeldscherm van 6,2 inch. Onlangs is echter de Samsung Galaxy Note 8 uitgekomen en deze stoot zijn soortgenoot van de troon. Met 6,3 inch is dit de grootste smartphone van dit moment (die dus ook groter is dan de Apple iPhone X, die een grootte heeft van 5,8 inch)!

De allerduurste…

Smartphones zijn luxe producten en daarom mag je er ook een flinke smak geld voor neerleggen. Een gemiddelde smartphone kost al gauw een paar honderd euro. Natuurlijk zijn er uitschieters op dit gebied en de recent uitgekomen jubileum smartphone van Apple, de iPhone X, is hier een mooi voorbeeld van. Voor de 256GB variant van de iPhone X (10) mag je maar liefst €1319 neerleggen. Een goed beschermend iPhone X hoesje is daarom ook zeker aan te raden… Met dat bedrag is dit de duurste smartphone uit het Apple-assortiment ooit! Er zijn echter nog duurdere smartphones die minder bekend zijn. De exclusieve Goldvish Eclipse is zelfs nog 4 keer duurder dan de iPhone X en voor die €5200 heb je de basic versie. Wil je de versie met diamanten? Dan mag je dit jaar hard je best doen bij de salarisonderhandeling met je baas, want deze kost maar liefst €32.000…

De allereerste…

In de jaren ’90 maakte de mobiele telefoon zijn intrede bij de “gewone mens” en sinds de ’00 is de mobiele telefoon echt doorgebroken. De eerste mobiele telefoon dateert echter al uit 1973. De Amerikaan Martin Cooper vond de DynaTAC in 1973 uit en pleegde op 3 april 1973 het eerst mobiele telefoongesprek ooit. Wie hij belde? Zijn concurrent Joel S. Engel, die bezig was met hetzelfde soort project, om te vertellen dat hij eerder was. Je zult begrijpen dat die niet blij was met dit telefoontje… Overigens was deze voorloper van de mobiele telefoon nog láng niet wat het ooit zou worden. De DynaTAC was namelijk 30,5 cm groot en woog bijna 1kg. Ook kon je er nog niet erg lang van genieten. Na 30 minuten bellen was de batterij leeg, waarna je deze weer 10 uur moest opladen. Gelukkig hebben ze op dat gebied nog een aardige verbeterslag kunnen maken…

De allerpopulairste…

Apple wordt vaak gezien als dé smartphone gigant. Op sommige vlakken moet echter zelfs deze gigant zijn meerdere erkennen, bijvoorbeeld als het gaat om de meest verkochte mobiele telefoon ooit. Met 250 miljoen verkopen staat daar namelijk de good old Nokia 1100 bovenaan;-)!

Wat is voor jou de ideale smartphone?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer