Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is duidelijk dat Apple wordt geïnspireerd door apps als Instagram, Vine, Prisma en Snapchat. Ze hebben er daarom voor gekozen om alle krachten te bundelen in een nieuwe app; Clips! Lees in dit artikel alles over deze nieuwe app van Apple.

Wat kan je met de Clips app?

Heel kort: met clips kun je foto’s en video’s maken. Dus het is gewoon de standaard camera-app? Nee! Clips is speciaal ontwikkelt om beelden te schieten die bestemd zijn voor sociale platformen. De app maakt het voor gebruikers eenvoudig om video’s in snel tempo te monteren. Het is mogelijk om animaties toe te voegen en met beelden heen en weer te slepen. Alles in het teken van gebruiksgemak zoals we van Apple gewend zijn.

Wanneer je de app opent zie je alleen een vierkant camerabeeld met een rode knop. In de bovenbalk zie je elementen die toegevoegd kunnen worden zoals tekst en emoticons. Deze elementen kunnen worden gedraaid, verplaatst en in het gewenste formaat worden toegevoegd. De gebruikelijke camera filters zijn ook beschikbaar in Clips!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Live Titles voor Clips

Wat? Live Titles? Jazeker. Clips heeft een nieuwe functie waarmee je tekst over de beelden kunt plaatsen door middel van je eigen stem. Hoe werkt dit dan? Simpel! Je praat en de woorden komen automatisch in beeld. Of deze functie optimaal werkt in het Nederlands is nog even afwachten, vaak werken dit soort opties het best in het Engels. We zullen zien!

live titles clip app apple

Naast Live Titles krijg je ook de mogelijkheid om video’s op te leuken met achtergrondmuziek. In de app zitten standaard 40 nummers die speciaal voor Clips zijn gemaakt. Deze deuntjes kan je aanpassen aan de lengte van je video met een maximum van 60 minuten. Daarnaast kan je ook de nummers toevoegen die je in iTunes hebt staan!

Clips en Social Media

De app draait om social media. Het maakt het gemakkelijker om video’s te monteren en deze te delen op social. De app herkent gezichten waardoor je gemakkelijk je vrienden kunt taggen zodat zij ook kunnen genieten van je compositie. Instagram, Youtube en Facebook werken allemaal perfect met de app! Enig nadeel is – vinden wij – dat de video’s altijd vierkant zijn waardoor het niet mogelijk is om zo’n video in volledig scherm te bekijken.  Wij vinden Clips het proberen waard!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer