Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

HTM, hét OV bedrijf in Den Haag, gaat digitaal! Reizigers kunnen vanaf nu ook met een digitaal kaartje in- en uitchecken in zowel de tram als de bus. Hoe? Dat lees je in dit artikel!

Gratis HTM app speciaal voor digitale tickets

Via de gratis HTM ticket app kan je voortaan eenvoudig een kaartje kopen. Je hebt hier geen OV-chipkaart en/of contant geld voor nodig. Winst! HTM zegt dat het de veiligheid van de medewerkers bevordert omdat de tram- en busbestuurder minder contant geld mee hoeven te nemen. Het doel is om op de lange termijn contant geld helemaal te laten verdwijnen in het OV, in navolging van GVB in Amsterdam.

De app is sinds woensdag beschikbaar gesteld in de App Store en in de app krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 type kaartjes: Uurnetkaart (€3,50), Dagkaart (€6,50) en een Kinder Dagkaart (€2,50). Deze tickets kan je gemakkelijk betalen via iDeal of met je creditcard. Super easy!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Met meerdere personen reizen

Reis je vaak samen? Top! HTM heeft hier goed over nagedacht! Ze hebben er namelijk voor gezorgd dat niet iedereen zijn smartphone hoeft te gebruiken. Gezinnen, groepen of dagjesmensen kunnen als groep op één smartphone reizen. Op die ene smartphone kunnen de verschillende digitale kaartjes geladen worden. Super handig dus.

Een mooie optie is dat je de tickets kunt kopen en kunt activeren op het moment dat je ze pas gaat gebruiken. Zo koop je nooit voor niets een kaartje omdat je toevallig toch de taxi of fiets pakt. Wij zijn voorstander van dit soort technologische ontwikkelingen in het OV!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer