Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Concurrerende merken zoals Samsung proberen iPhone voor te blijven, maar dit lukt slecht dankzij de krachtige a11 chip die bij enkele iPhone modellen intern is ingebouwd. Deze moderne chip bevindt zich in de iPhone X en iPhone 8 en weet alle concurrenten te verslaan. Zelfs de nieuwste Samsung Galaxy S9 kan de prestaties van de a11 chip niet inhalen...

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de a11 chip net zoveel kracht heeft als een MacBook Pro. Deze chip is niet alleen sneller dan de concurrent, ook staat deze bovenaan de ranglijsten in Geekbench.

Chip met zes kernen

Hoe komt het dat de a11 iPhone chip zo krachtig is? Dit heeft hij allereerst te danken aan de grote rekenkracht en grafische prestaties. Bekijken we de chip nader, dan bestaat deze uit zes kernen. Vier kernen richten zich volledig op efficiëntie, terwijl twee kernen voor hoge prestaties zorgen.

De gpu Family 4 in de a11 chip werkt op Tile Based Deferred Rendering (TBDR). Deze techniek zorgt ervoor dat alleen de zichtbare gedeeltes van objecten worden geladen. Hiermee kunnen de iPhone X en iPhone 8 rekenen op maximale gpu kracht.

Vergelijk nu: iPhone 8 toestellen / iPhone X toestellen

De a11 bionic chip is ook uitgerust met Neural Engine. Deze techniek wordt ingezet voor realtime processing. Intelligentie software zoals fotofilters en spraakherkenning werkt hierdoor sneller. Ook wordt Neuro Engine ingezet voor gezichtsherkenning, een moderne technologie voor het ontgrendelen van het toestel.

Apple iPhone X komt als beste uit de test

Bij een web xprt test scoort Apple iPhone het beste. De Samsung Galaxy S9 staat op de 4e plaats. Hiermee laat iPhone zien dat het nog steeds de beste is.

Tijdens deze test worden HTML en Javascript afhandelingen in de browser gemeten. Ook wordt gekeken naar functies zoals gezichtsherkenning en fotomanipulatie.

Hoe doen andere Apple toestellen het tijdens de web xprt test? De Apple iPhone 8 belandt tijdens deze tekst op de derde plaats, de iPhone 7 mag zich vijfde noemen. Helemaal geen slechte score voor verschillende iPhone toestellen.

iPhone X met a11 chip kopen

Wie nog niet overtuigd was van de krachtige prestaties van de iPhone X, moet deze zeker zelf gaan proberen. De iPhone X is verkrijgbaar als los toestel of in combinatie met een abonnement. Omdat deze iPhone voor sommigen een hele investering is, lijkt een abonnement de meest voordelige oplossing. Een abonnement met telefoon is verkrijgbaar bij T-Mobile, Tele2, KPN en andere providers.

Tip: iPhone X abonnementen

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer