Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Misschien werd je net als mij wakker met opeens een nieuwe Snapchat design. Alles lijkt wel door elkaar te staan. Hoe vind je alles terug in de nieuwste Snapchat update?

Snapchat heeft in mijn geval zonder dat ik heb geupdate in de App Store mijn hele design aangepast. Ik had hier al van gehoord en was not amused dat het opeens was veranderd. Helaas is de Snapchat update niet terug te draaien en moeten we roeien met de riemen die we hebben.

Waar staan de stories?

Als je Snapchat opent, kom je direct in het fotoscherm. Hierin is niets veranderd. De stories van al jouw vrienden staan nu in de vriendenlijst. Voor de stories moet er naar links geswiped worden.

Jouw vrienden

Alle stories, Snapchats, gesprekken en groepen staan allemaal onder vrienden. Hiervoor swipe je dus naar links. Het ziet er wel licht chaotisch uit, maar een rode cirkel om een gebruiker staat nog steeds voor een persoonlijke Snapchat aan jou. Een blauwe cirkel staat voor een story en het blauwe chatnotificatie bestaat ook nog steeds.

Hoe bekijk je de stories?

Door dubbel te klikken op de notificatie van de story kan je het verhaal bekijken. Wanneer de story af is of je deze hebt doorgeklikt kom je automatisch terecht in het volgende verhaal. Snapchat vraagt dan ook aan je of je het volgende verhaal wilt zien. De story nogmaals bekijken is nu wel moeilijker gemaakt. Je moet goed onthouden welke vriend ook alweer die grappige story plaatste, want door op hun profiel te klikken kan je de story nogmaals bekijken. De stories staan niet meer in chronologische volgorde.

Snapchats verzenden

Het scherm om jouw vrienden aan te klikken om de Snap naar de versturen heeft ook een nieuw design. Deze is nu zwart. Bovenaan staan de verhalen en groepen waaraan je de Snap kunt toevoegen. Daaronder jouw beste vrienden gevolgd door de recente vriendenlijst en natuurlijk de volledige vriendenlijst.

 

Discover pagina

Rechts van de camera staat de discover pagina. Hierin staan Snaps van de personen die niet jouw vrienden zijn, oftewel shows, content van grote bedrijven en bekende personen. Wanneer je de verhalen binnen Discover niet boeiend vindt dan kun je de story lang indrukken. Op dat moment verschijnt er een scherm waarin je aankunt geven dat je minder wilt zien zoals dit.

De meningen over het nieuwe Snapchat design zijn niet heel positief. Veel mensen klagen over het design. Wellicht dat Snapchat wel met een nieuwe versie komt die meer overzichtelijk lijkt. Dat zou ik in ieder geval prettig vinden.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer