Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone X van Apple mag dan wel een populair toestel zijn, vanwege de hoge prijs vallen de verkoopcijfers toch tegen. De opvolger van de iPhone X zal naar verwachting een stukje goedkoper uitvallen. Apple probeert op deze manier de verkoopcijfers weer omhoog te krijgen. 

Geen enkele andere smartphone stond zo onder de aandacht als de iPhone X. Dit toestel werd uitgebracht ter ere van het 10-jarig jubileum van de iPhone. De iPhone X kenmerkt zich door het super Retina HD display, Oled scherm en truedepth camera met face ID. Apple had grote verwachtingen van de verkoop van de iPhone X. Volgens analisten is de verkoop sterk tegen gevallen, dat zeker te maken heeft met het veel te hoge prijskaartje. De iPhone X is begin 2018 verkrijgbaar voor €1160 tot €1330.

Tip: iPhone X toestellen op prijs vergelijken 

Goedkopere versie

De opvolger van de iPhone X moet toegankelijker worden voor iedereen. Dit betekent in ieder geval een lagere adviesprijs. Volgens anonieme bronnen zou Apple met een ruim 10% lagere verkoopprijs komen. Deze kostenbesparing haalt Apple uit het Oled scherm, die de fabrikant tegen een lagere inkoopprijs bij Samsung kan afnemen. Dit is mogelijk omdat Samsung met een overschot van deze Oled schermen zit, die toentertijd speciaal voor de iPhone X geproduceerd waren.

Volgens geruchten komt iPhone in 2018 met drie nieuwe iPhones op de markt. Het grootste model zou een display van 6,1 inch hebben. Of dit ook klopt, moeten we nog even afwachten. Wel is duidelijk dat Apple gebruikt blijft maken van de modernste technologieën, zoals de krachtige a11 bionic chip die ook in de huidige iPhone X te vinden is. De a11 bionic iPhone chip kan tot 600 miljard operaties per seconde uitvoeren en kan moeiteloos wisselen tussen volledige kracht en rustmomenten.

Er wordt veel gespeculeerd over de benaming van de nieuwste iPhone X. Apple zou kunnen kiezen voor iPhone X2 of toch een andere benaming. Ook wordt er druk gepraat over de uitgifte van de iPhone SE2, de opvolger van de huidige SE. Deze SE-iPhones zijn de kleinste smartphones die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Van Apple is bekend dat het de nieuwste smartphones vaak in het najaar op de markt brengt. Mogelijk wordt de opvolger van de iPhone X in september gepresenteerd en niet lang daarna op de markt gebracht.

Tip: iPhone X met abonnement - vergelijk alle prijzen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer