Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Enkele jaren geleden introduceerde Apple de iPhone SE. Dit is nog altijd de goedkoopste telefoon van Apple. Nu gaan er echter geruchten rond dat Apple bezig is een nieuw budget toestel te produceren. Deze opvolger van de iPhone SE wordt ook wel de iPhone SE 2 genoemd.

Op deze pagina lees je meer over deze telefoon. Zo doen we niet alleen de belangrijkste geruchten over de iPhone SE 2 uit de doeken, maar lees je ook of en wanneer de iPhone SE 2 op de markt komt.

Geruchten over de iPhone SE 2

Er gaan vele geruchten rond over de iPhone SE 2. Eén van deze geruchten is dat de nieuwe iPhone SE verrijkt wordt met A10 chip. Dit is opvallend, want de iPhone SE heeft een A9 chip. De iPhone A10 chip die in de SE 2 zou komen, zit ook in de iPhone 7 en in de iPhone 7 Plus. Deze chip is niet alleen beter, maar ook zuiniger dan de A9 chip!

Verder zou de iPhone SE 2 een glazen achterkant hebben. Door de glazen achterzijde ziet de telefoon er niet alleen anders uit dan zijn voorganger, maar is het bovendien mogelijk de smartphone draadloos op te laden. Overigens zou opladen minder vaak noodzakelijk zijn, want volgens de geruchten doet Apple een grotere accu in de iPhone SE 2. Door de grotere batterij zou de telefoon langer mee gaan zonder deze op te moeten laden.

Tot slot zou de nieuwe iPhone SE geen koptelefoonaansluiting, geen Touch ID en geen Face ID krijgen. Door het ontbreken van de koptelefoonaansluiting zou de iPhone SE 2 waterdicht kunnen zijn. Of dit ook echt het geval is, is niet duidelijk. Geen enkel gerucht over de iPhone SE 2 is vooralsnog door Apple bevestigd.

Wel of geen opvolger voor de iPhone SE?

Het is nog onduidelijk of de iPhone SE 2 ooit op de markt zal komen. De nieuwe telefoon zou eigenlijk in het voorjaar van 2018 gepresenteerd worden. Echter, tijdens het Apple Education Event begin 2018 werd er niet gesproken over de opvolger van de iPhone SE. Later werd gedacht dat Apple de nieuwe telefoon in juni zou presenteren, maar ook dit is niet gebeurd.

Omdat Apple in september drie nieuwe iPhones presenteert, waaronder de iPhone X Plus, is het bedrijf nu even niet bezig met de opvolger van de iPhone SE. Dit vergroot de kans dat Apple de iPhone SE 2 geannuleerd heeft. Is dit het geval, dan komt de opvolger van de iPhone SE voorlopig in ieder geval niet op de markt. Wellicht dat 2019 dan wel het jaar wordt voor deze mogelijke nieuwe smartphone?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer